Засідання з представниками вищих навчальних закладів щодо оформлення електронних цифрових підписів

10 січня 2018 року в управлінні праці та соціального захисту населення відбулось засідання з представниками вищих навчальних закладів щодо оформлення електронних цифрових підписів.

Начальник управління праці та соціального захисту населення Галина Кучер зазначила, що 28 грудня 2016 р. Кабінет Міністрів України прийняв Постанову №1045 «Деякі питання виплати соціальних стипендій студентам (курсантам) вищих навчальних закладів».

Відповідно до вказаної Постанови з 1 січня 2017 року призначення та виплата соціальних стипендій проводиться вищими навчальними закладами м.Умань студентам (курсантам), які навчаються за денною формою за державним замовленням:

– ВСП Агротехнічний коледж Уманського національного університету садівництва;

– Уманський національний університет садівництва;

– Уманський державний педагогічний університет ім. Павла Тичини.

15 листопада 2017 Уряд ухвалив постанову Кабінету Міністрів України „Про внесення змін до пункту 7 Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виплати соціальних стипендій студентам (курсантам) вищих навчальних закладів”, якою підвищено з                 1 листопада 2017 року розмір соціальних стипендій студентам (курсантам) вищих навчальних закладів на 18 відсотків.

Розробленим Міністерством соціальної політики нормативним актом передбачено підвищення розміру соціальної стипендії для студентів вищих навчальних закладів:

– І-ІІ рівня  акредитації –  з 750 грн. до 890 грн.; 

– III-IV рівня акредитації – з 1000 грн. до 1180 грн.

Для студентів вищих навчальних закладів I-IV рівня акредитації з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, а також студентів  вищого навчального закладу, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків:

– з 2000 грн. до 2360 грн.

У січні 2018 року відповідальні особи вищих навчальних закладів I-II та III-IV рівня акредитації міста Умань подали до управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради списки студентів, які мають право на отримання соціальної стипендії.

Загальна кількість студентів, яким виплачується соціальна стипендія – 447 осіб.

Цим студентам у січні 2018 року за грудень 2017 року з Державного бюджету України буде виплачена соціальна стипендія на загальну суму 873,6 тис. грн.

Уряд удосконалив порядок надання соціальних стипендій деяким категоріям студентів. Зокрема, внесено зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виплати соціальних стипендій студентам (курсантам) вищих навчальних закладів. Документом передбачено удосконалення переліку документів, що подаються для отримання соціальних стипендій. А саме можливість подання:

– довідки вищого навчального закладу про навчання студента – у разі відсутності в нього студентського квитка;

– довідки з Пенсійного фонду України про стаж роботи – в разі неможливості подання відповідної довідки з гірничого підприємства;

– копії довідки встановленого зразка, виданої неповнолітній дитині померлого громадянина, віднесеного до категорії 1, 2 або 3, із числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, у разі неможливості подання студентом посвідчення особи, яка потерпіла внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Також для спрощення процесу звіряння внесених до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, відомостей про студентів зі списками студентів (курсантів), яким призначено соціальну стипендію, пропонується вищим навчальним закладам з 01.01.2018 при поданні зазначених списків до органів соціального захисту населення застосовувати електронний цифровий підпис.

Начальник відділу механізованої обробки документів Микола Ніколаєнко надав рекомендації щодо програмного забезпечення для системної процедури створення облікових записів користувачів особистого кабінету системи «Облік студентів (курсантів) вищих навчальних закладів, які отримують соціальну стипендію».

На завершення відбулось обговорення актуальних питань.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *