Засідання координаційної ради обласної державної адміністрації з оздоровлення, відпочинку, зайнятості дітей, учнівської молоді

8 грудня 2017 року у сесійній залі Будинку рад (м. Черкаси) під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Костянтина Омаргалієва відбулось підсумкове розширене засідання координаційної ради Черкаської обласної державної адміністрації з оздоровлення, відпочинку, зайнятості дітей та учнівської молоді щодо проведення оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2017 року.

Місто Умань представляли начальник управління праці та соціального захисту населення Галина Кучер, директор Центру соціальної реабілітації дітей з інвалідністю «Пролісок» Вікторія Базилевська, головний спеціаліст відділу освіти Світлана Чорна.

Учасники засідання підсумували оздоровчу компанію літа 2017, ознайомились з роботою дитячих оздоровчих таборів, затвердили план роботи засідання координаційної ради обласної державної адміністрації з оздоровлення, відпочинку, зайнятості дітей, учнівської молоді на 2018 рік.

Щодо міста Умань, то забезпечення якісного літнього оздоровлення та відпочинку уманських дітей, як важлива складова повноцінного і здорового розвитку, є одним із головних завдань міської влади сьогодні.

Координатором оздоровлення по місту є управління праці та соціального захисту населення .

У 2017 році збільшився показник оздоровлення дітей порівняно з іншими роками. Із загальної кількості дітей шкільного віку 7,4 тис. осіб охоплено оздоровленням і відпочинком 7,2 тис. дітей, в тому числі оздоровленням 2,8 тис. дітей (38%) та 4,4 тис. дітей (59%) відпочинком.

У 2017 році на фінансування оздоровчої кампанії з міського бюджету виділено 477,0 тис.грн., в тому числі 341,0 тис.грн. на оздоровлення і відпочинок у пришкільних таборах, 90,0 тис. грн. на придбання путівок для дітей – сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування та 46 тис.грн. на оздоровлення дітей в літньому оздоровчому таборі санаторного типу «Мрія» та Центрі соціальної реабілітації дітей з інвалідністю «Пролісок».

Діти пільгової категорії оздоровились в літньому таборі «Мрія», що працював на базі Центру соціальної реабілітації дітей з інвалідністю «Пролісок», з 2013 року табір включено в мережу дитячих оздоровчих закладів з наданням йому статусу санаторного типу, з 2014 року – присвоєно першу категорію.Всього у таборі працювало 3 зміни з терміном оздоровлення 21 день.

12 дітей з родин учасників антитерористичної операції та пільгових категорій за сприянням керівництва міста – побратима Радвілішкіс (Литва) з 11 червня відпочили на базі туризму і спорту «Наполеонас». Діти ознайомились з життям і побутом братнього народу, випробували себе в спорті, отримали мовну практику спілкування іноземною мовою.

З 1 червня працював Центр дозвілля та відпочинку для дітей шкільного віку «Барвограй». Студенти УДПУ ім. Павла Тичини по мікрорайонах міста організовують дозвілля дітей та підлітків з різноманітними іграми, розважальними програмами, спартакіадами та конкурсами, що сприяє їх активному відпочинку

За вагомий внесок у реалізацію державної політики у сфері дитячого оздоровлення та відпочинку подякою голови Черкаської обласної державної адміністрацією нагороджено начальника управління праці та соціального захисту населення Галину Кучер управління у справах сім’ї молоді та спорту та директора літнього оздоровчого табору санаторного типу «Мрія» при Центрі соціальної реабілітації дітей з інвалідністю «Пролісок» управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради за перше місце в номінації «Заклад санаторного типу».

На завершення відбулось обговорення актуальних питань.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *