Засідання круглого столу щодо проведення Всеукраїнської щорічної акції «16 днів проти насильства» в м. Умань

7 грудня 2017 року в управлінні праці та соціального захисту населення відбулось засідання круглого столу щодо проведення Всеукраїнської щорічної акції «16 днів проти насильства» в м. Умань.

Начальник управління праці та соціального захисту населення Галина Кучер ознайомила з рішенням (протокол № 85 від 7 листопада 2017 року) про затвердження Рекомендацій слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму на тему: «Діяльність служб у справах дітей, підрозділів Національної поліції України, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, навчальних закладів і закладів охорони здоров’я щодо запобігання випадкам смертності дітей від зовнішніх причин, катування дітей, сексуального насильства щодо дітей».

Галина Михайлівна зазначила, що фахівці із соціальної роботи проводять інформування серед населення з метою попередження домашнього насильства, організовують активні форми профілактичної роботи щодо запобігання насильству в будь-якому його прояві. З метою недопущення трагічних випадків дитячої смертності та жорстокого поводження з дітьми фахівці виявляють сім’ї з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах через ухиляння батьків від виконання своїх обов’язків щодо догляду та виховання дітей, а також сім’ї, де існує загроза жорстокого поводження з дітьми, здійснюють соціальний супровід таких сімей, надають їм послуги відповідно до їх потреб.

Під соціальним супроводом перебуває 92 сім’ї з дітьми, у яких виникли складні життєві обставини. Зазначені сім’ї охоплено профілактичною роботою, спрямованою на формування та закріплення відповідального батьківства, безпечної поведінки дітей, здорового способу життя, попередження правопорушень серед дітей та стосовно дітей, профілактики насильства у сім’ї та торгівлі людьми. Надається соціальна підтримка родинам з метою недопущення потрапляння дітей до інтернатів.

 Інформація для громадян та номери контактних телефонів розміщені на інформаційних стендах структурних підрозділів управління праці та соціального захисту населення, на сайтах Уманської міської ради та управління праці та соціального захисту населення, визначено контактну особу, яка приймає за адресою: вул. Садова, 9, кабінет № 27, телефон: 5 05 47.

На завершення відбулось обговорення актуальних питань.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *