Українсько-норвезький проект «Партисипативна демократія та обґрунтовані рішення на місцевому рівні в Україні!»

13-17 листопада 2017 року в місті Одеса, в рамках проекту «Партисипативна демократія та обґрунтовані рішення на місцевому рівні в Україні», що реалізується Асоціацією міст України спільно з Норвезькою асоціацією місцевих і регіональних влад та Норвезьким інститутом місцевих і регіональних досліджень за фінансової підтримки МЗС Норвегії, відбулось засідання робочих груп з покращення якості надання послуг в сферах соціального захисту населення, освіти та охорони здоров’я.

Мета проекту: зміцнення місцевого самоврядування в Україні шляхом підвищення ефективності діяльності органів місцевого самоврядування та якості надання послуг соціальному секторі, сферах економіки, фінансів, місцевої демократії та створення умов для забезпечення соціальної рівності та впровадження європейських стандартів.

Від міста Умань  мала честь бути присутньою головний спеціаліст відділу персоніфікованого обліку одержувачів пільг, їх соціального обслуговування та реабілітації управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради Лариса Добровольська.

Протягом п’яти днів учасники проекту працювали в робочих групах, в яких  оцінювали якість послуг, що надаються населенню, діяльність органів місцевого самоврядування за тим чи іншим напрямом, готували та впроваджували плани підвищення ефективності відповідних галузей.

Учасники проекту ознайомились з роботою Центру інтегрованих послуг, що являє собою – фронт-офіси Центру інтегрованих соціальних послуг, Центру надання адмінпослуг та Центру звернень, запитів, листування, та  з  Центром надання адміністративних послуг в місті Одеса.

По закінченню Лариса  Добровольська  отримала сертифікат  про те, що вона пройшла курс навчання з проектного менеджменту для учасників робочих груп з підвищення ефективності діяльності органів місцевого самоврядування в сферах освіти, охорони здоров’я, соціального захисту населення, місцевого економічного розвитку та фінансів, в рамках проекту «Партисипативна демократія та обґрунтовані рішення на місцевому рівні в Україні». Зі слів Лариси Василівни, вона отримала величезний досвід та незабутні враження.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *