Всеукраїнський круглий стіл «Право на життя»

28 і 29 березня у м. Лозова Харківської області за підтримки Лозівської міської ради, громадської організації «Лозівський центр інвалідів та їх батьків «Жемчужинки», Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ відбувся Всеукраїнський круглий стіл «Право на життя». Основною метою зібрання став обмін набутим досвідом з питань надання необхідних послуг дітям з особливими потребами та їх батькам.

У засіданні круглого столу взяли участь 27 фахівців з більш як 10 областей і міст України: Умані, Маріуполя, Херсону, Києва, Житомира, Харкова і Харківської області. Також на засідання були запрошені представники відділів і управлінь Лозівської міської ради, медики, батьки діток з особливими потребами.

Наше місто представляла начальник управління праці та соціального захисту населення Галина Кучер, заступник начальника Світлана мельник та директор Центру соціальної реабілітації дітей з інвалідністю « Пролісок». Кучер Г.М. презентувала  досягнення м. Умань на тему : «Оптимальна модель надання соціальних послуг територіальній громаді» .  

У ході засідання радник міського голови Олег Інденко презентував учасникам круглого столу проект «Право на життя» ГО ЛЦІДІБ «Жемчужинки» і товариства міжнародного співробітництва GIZ за підтримки Лозівської міської ради.

Олег Інденко розповів, що з 1 січня 2017 року у Лозовій створено відділення денного догляду з максимально широким переліком послуг для дітей-інвалідів при Територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Лозівської міської ради зі штатом фахівців: лікарем-педіатром, психологом, логопедом, фізичним реабілітологом, соціальним працівником. Очолила дане відділення Ольга Ашиткова -голова ГО «Жемчужинки».

В рамках проекту «Право на життя», який громадська організація «Жемчужинки» виграла і реалізує з Німецьким фондом GIZ, з’явилася можливість втілити це в життя. Німецька сторона  в рамках пороекту фінансує придбання побутової техніки, меблів, реабілітаційного обладнання, унікальним серед якого є система «Павук». За кошти Лозівської міської ради, а це 775 тисяч гривень завершується ремонт приміщення. Учасники круглого столу оглянули відділення денного догляду для дітей з інвалідністю і  ознайомилися з умовами їх перебування.

29 березня 2017 року в рамках культурної програми учасники круглого столу відвідали Лозівський краєзнавчий музей.

По закінченню громадські організації обговорили та підписали Угоду про взаємодопомогу по даному напрямку роботи.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *