Звіт роботи благодійного фонду соціальної допомоги ім. О.М.Коллонтай за 2016 рік

В місті Умань вже понад 27-ми років функціонує Фонд соціальної допомоги ім. О.М. Коллонтай. Фонд акумулює кошти усіх благодійників міста, спрямовуючи їх на допомогу малозахищеним верствам населення, а також тим, хто опинився у скруті. За цей період вдалося налагодити тісні зв'язки з більшістю підприємств міста, комерційними структурами, приватними підприємцями. В основу своєї діяльності ми закладаємо політику соціального партнерства.

Завдяки підтримці Уманської міської ради та виконавчого комітету, активній роботі членів Фонду та працівників управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради у трудових колективах, особистим контактам з керівниками підприємств голови фонду Онищук Світлани Андріївни, кількість спонсорів і просто друзів Фонду постійно зростає. В місті розвиваються та зміцнюються принципи благодійності, милосердя, гідного ставлення до людей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Протягом 2016 року на рахунок Фонду від благодійників міста для надання благодійної допомоги надійшло майже 164,7 тис. грн., які використані за цільовим призначенням, а саме:

Ø надано благодійну матеріальну допомогу на лікування громадян – 73,8 тис. грн. (з них: на проведення операцій (4 особи) – 61,5 тис. грн., на лікування малолітніх дітей 2,2 тис. грн. );

Ø на проходження реабілітації учасників АТО (11 осіб) в Реабілітаційному комплексі благодійно надано – 3,7 тис. грн.;

Ø перераховано кошти Центру соціальних послуг для будинку ветерана – 39,8 тис. грн.;

Ø взято участь в акції «Серце до серця» та перераховано кошти до Фонду для придбання медичного обладнання на реанімаційне відділення м. Умань – 7,0 тис. грн.;

Ø надано благодійну допомогу волонтерському центру «допомоги армії»  при громадській організації «Закон і порядок» – 0,6 тис. грн.;

Ø відновлено альтернативне джерело водопостачання в Центрі надання соціальних послуг бездомним, звільненим та особам з залежностями в Дмитрушки 2 – 59,2 тис. грн.

         У квітні 2016 року благодійний фонд соціальної допомоги ім. О.М.Коллонтай взяв участь у поданні заявок на проекти до Фонду Східна Європа та виграв Грант в сумі 250,0 тис. грн. по проекту «Створення Центру соціальної активності для осіб похилого віку «Мальва»» при Центрі з надання соціальних послуг управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради.

         Проект «Створення Центру соціальної активності для осіб похилого віку «Мальва» спрямований на створення умов для організації дозвілля, зайнятості, відпочинку ветеранів війни та праці, інвалідів та пенсіонерів. В рамках проекту запроваджено роботу клубів та гуртків за інтересами.

         Центр соціальної активності працює на базі Центру соціальних послуг управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради по вулиці Республіканській, 1.

            Центр став місцем проведення дозвілля, де люди похилого віку отримали можливість  спілкуватися, займатися улюбленою справою, а також опановувати нові навички.

         За кошти Гранту для належного функціонування гуртків Центру соціальної активності «Мальва» придбано:

–       для комп’ютерного клубу та клубу фото справи – столи, стільці,  комп’ютерну техніку та приладдя, програмне забезпечення, 2 фотоапарати, фотопапір, чорнила і т.д.

–       для гурткової роботи – столи, стільці, телевізор, шашки, шахи, баян, костюми для ансамблю та багато іншого.

Кошти використані за призначенням в повному обсязі.

Благодійний фонд соціальної допомоги ім. О.М.Коллонтай не залишається байдужим до проблем наших містян і завжди йде на поміч. Спасибі всім керівникам установ міста, звичайним уманчанам за спільну роботу та підтримку. Ми з вами робимо разом спільну добру справу, допомагаємо тим, хто цього справді потребує, ми доводимо: українці не забули, що таке благодійність. Сподіваємося, що ті хто, ще не відгукнувся на поклик душі і серця, зробить це якнайшвидше і стане активним спонсором Фонду. Щоб всім нам жилося вільно, щасливо та заможно, потрібно об'єднати зусилля й разом співпрацювати в єдиній вільній соборній Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *