День соціальної справедливості

Український національний календар є прямим відображенням прагнень всього українського суспільства до загально-цивілізаційних і європейських цінностей, які формувалися не одне тисячоліття. Прагнення передати динаміку здорового процесу формування принципів побудови успішного суспільства і благополуччя його громадян лягло в основу Указу Президента України № 1021, що вийшов 4-го листопада 2011-го року. Цим Указом в Україні встановлено новий загальнодержавне свято – День соціальної справедливості, який відзначається щороку 20-го лютого.

Саме в цей день в Центрі соціальної реабілітації дітей з інвалідністю «Пролісок» управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради відбувся круглий стіл. В заході взяли участь: Полехіна Вікторія Миколаївна, викладач факультету соціальної та психологічної освіти, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри соціальної педагогіка та соціальної роботи, представник Уманського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юрченко Катерина Дмитрівна, фахівці соціальної роботи, начальник управління праці та соціального захисту населення Кучер Галина Михайлівна, заступники начальника управління Мельник Світлана Миколаївна, Баранова Оксана Григорівна, Левченко Олена Олександрівна та голови студентських рад навчальних закладів міста.

Розпочала круглий стіл начальник управління Галина Кучер, яка зауважила, що проведення такого дня сприяє подальшому нарощуванню зусиль міжнародного співтовариства в області викорінення бідності, забезпечення повної зайнятості, гідної роботи, рівноправності чоловіків та жінок, добробуту та соціальної справедливості для всіх.

Справедливість – це невід’ємне природне право кожного. Так влаштована людина, що почуття справедливості для неї служить певною відправною точкою у побудові свого особистого суспільного добробуту, як у мисленні, так і у поведінці, яка проявляється в суспільстві і керується усталеними традиціями навколишнього світу.

Боротьба за соціальну справедливість – доленосне завдання незалежної України. Без цього їй не здолати кризових явищ останніх років, не досягнути цивілізованого життя.

Нам є над чим працювати та спрямовувати спільні зусилля на забезпечення соціальної справедливості у суспільстві на основі поваги до прав та законних інтересів громадян, підвищення рівня життя населення, соціальної стабільності в державі. Вірю що разом ми зможемо забезпечити кожній людині належні умови для життєдіяльності та ефективного соціального захисту .

Інформацію про роботу, яка проводиться в місті щодо соціальної підтримки населення, в тому числі сімей з дітьми, довела до відома присутніх Світлана Мельник. Оксана Баранова розповіла про соціальні стипендії для студентів, Олена Левченко повідомила про призначення соціальних допомог та субсидій. Про вторинну правову допомогу доповідала Катерина Юрченко.

Плекаємо надію, що відзначення Всесвітнього дня соціальної справедливості та спільна молитва стане добрим почином і для подальшого щорічного відзначення цього свята на належному рівні,  а також його поширення Україною. Відзначаючи Всесвітній день соціальної справедливості, ми намагаємось також привернути увагу  усіх українців до актуальних проблем нашого суспільства, а також спонукати взяти на себе відповідальність спрямовану на покращення соціального становища громадян.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *