Вшанували уманчан-учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

14 грудня 2016 року в Умані вшанували учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Зустріч розпочали з хвилини мовчання та покладання вінків до пам’ятного знаку Героям Чорнобиля.

Слова подяки та шани на адресу мужніх чоловіків і жінок , та їх родинам від імені міського голови і громади міста висловила заступник міського голови Жанна Лозінська. Вона поінформувала, що в Умані проживає 713 осіб, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, з яких  432 ліквідатори.

На виконання чорнобильських програм на 2016 рік виділено з державного бюджету кошти в сумі 1,7 млн. грн. З обласного бюджету на забезпечення пільговими медикаментами майже 250,0 тис.грн.

Щорічно виділяються кошти з міського бюджету на матеріальну допомогу постраждалих від Чорнобильської катастрофи, статутну підтримку  міської організації ВГОІ «Союз Чорнобиль України» та придбання новорічних подарунків для дітей-чорнобильців.

Відповідно до рішення виконкому міської ради для надання шефської допомоги за 42 підприємствами міста всіх форм власності  закріплено 213 чорнобильців.

Підписано Меморандум про взаємодію і співпрацю виконавчого комітету Уманської міської ради із міською організацією Всеукраїнської громадської організації інвалідів "Союз Чорнобиль України".

Відповідно до міської програми «Турбота» за кошти міського бюджету компенсовано пільги, що були відмінені на державному рівні, це – відшкодування чорнобильцям І-ІІ категорії вартості проїзду міжміським транспортом, надання пільг на безкоштовний проїзд в міському пасажирському транспорті та послуг зв’язку, безкоштовне харчування дітей-чорнобильців в дошкільних навчальних закладах, їх оздоровлення в літньому таборі санаторного типу «Мрія», виплати сім’ям на кожну дитину, батьки яких стали інвалідами внаслідок аварії на ЧАЕС І або ІІ групи.

На базі поліклініки Уманської міської лікарні за спонсорські кошти облаштовано кабінет по обслуговуванню громадян, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, а в неврологічному відділенні міської лікарні – палату для інвалідів-чорнобильців.

При виконкомі Уманської міської ради створено координаційну раду з роботи з постраждалими від Чорнобильської катастрофи.

Почесну місію нагородження ліквідаторів виконали заступник міського голови Жанна Лозінська і начальник управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради Галина Кучер:

Почесною грамотою Черкаської обласної державної адміністрації з матеріальною допомогою, та Подякою міського голови  за мужність, самовідданість, високий професіоналізм, проявлений під час ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, багаторічну сумлінну та громадську діяльність нагороджується голова міської організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів „Союз Чорнобиль України”, ліквідатор наслідків аварії на ЧАЕС 1 категорії нагороджений Юрій Березовський.

Почесною грамотою виконавчого комітету Уманської міської ради з матеріальною допомогою, за активну участь у громадському житті міста та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС нагороджено ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС: Лауту Володимира Дзюбу Миколу Бондаря Федора, також йому була вручена медаль Всеукраїнської громадської організації інвалідів „Союз Чорнобиль України” «За заслуги».

Почесною грамотою управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради з матеріальною допомогою, за активну багаторічну громадську діяльність та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС нагороджені ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС Кучеренко Микола, Матвеєв Анатолій, Стародуб Василь.

Звернувся до побратимів голова Уманської міської організації ВГО інвалідів „Союз Чорнобиль України” Юрій Березовський. Він вручив медаль «За заслуги» Всеукраїнської громадської організації інвалідів „Союз Чорнобиль України” За мужність і героїзм, проявлений  під час ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації Чорнобильської катастрофи Мельнику Олексію, Гаркавенко Анатолію, Устенко Валентині, Малій Ларисі, Папуші Петру, Даценку Віталію, Любарському Борису, Погребняку Петру, Гут Юрію. Посвідчення «Почесний член Уманської міської організації Всеукраїнської громадської організації  інвалідів „Союз Чорнобиль України” було вручено Зайченку Олегу.

З побажаннями здоров’я і всіляких гараздів до ліквідаторів звернулися депутат Уманської міської ради, голова Уманської міськрайонної спілки ветеранів Афганістану Зайченко Олег та голова міської Ради ветеранів міста Умань Безсмертний Олександр.

Музичний подарунок подарували викладачі та студенти Уманського обласного музичного училища ім. П.Демуцького.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *