Про права засуджених

1 грудня 2016 року в Міністерстві соціальної політики України відбулися фінальні проектні «громадські слухання» в рамках міжнародного проекту «Посилення ролі громадянського суспільства у захисті прав уразливих груп засуджених в Україні».

Досвід роботи управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради щодо реабілітації звільнених із місць позбавлення волі громадян презентувала начальник управління, член робочої групи Міністерства Галина Кучер. 

В спільній роботі учасники Проекту, серед яких були Уповноважені ВРУ з прав людини та Уповноваженого Президента України з прав дитини, профільних комітетів ВРУ, представники профільних центральних органів влади, науковці, представники громадянського суспільства напрацювали ряд рішень до відповідних органів державної влади  та суб’єктів законодавчої ініціативи для проведення подальшої роботи щодо імплементації  пропозицій по захисту прав уразливих груп засуджених в Україні. Велику увагу було приділено пошуку поліпшення міжвідомчої взаємодії при вирішенні соціальних проблем осіб, які відбувають та відбули покарання. Найвищу оцінку дали колеги напрацьованому в Умані досвіду  застосування моделей соціальної адаптації та діяльності соціального патронажу, про який вичерпно проінформувала Галина Кучер.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *