Секторальні реформи в призмі децентралізації

22-23 листопада 2016 року в м. Івано-Франківськ відбувався Форум місцевого самоврядування "Секторальні реформи в призмі децентралізації: освіта, охорона здоров'я, соціальний захист населення, адміністративні послуги". У його проведенні брали участь представники галузевих міністерств, профільних парламентських комітетів, органів місцевого самоврядування та експерти. Зокрема, голова Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець, заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк, народний депутат України Юрій Соловей, представники галузевих Міністерств, відомств,   Асоціації міст України.

Протягом двох днів експерти, практики та урядовці ділилися напрацюваннями в сфері децентралізації та галузевих перспектив.

Модератором секторальної робочої групи «Соціальний захист населення» виступила начальник управління праці та соціального захисту Уманської міської ради, Заслужений працівник соціальної сфери України Галина Кучер. Вона детально проаналізувала проблеми та перспективи розвитку сфери і презентувала учасникам Форуму унікальний досвід роботи управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради. В обговореннях взяли участь начальник Управління у справах людей похилого віку та надання соціальних послуг Оксана Суліма, заступник директора Департаменту державної соціальної допомоги-начальник відділу соціальної допомоги сім’ям з дітьми та малозабезпеченим сім’ям  Надія Рязанова, представники АМУ та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), керівники галузі з різних областей України.

Як зазначила Галина Михайлівна, цей захід дав можливість об’єднатися всім, хто опікується питаннями місцевого самоврядування, розвитку галузі соціального захисту населення та її реформування. Форум місцевого самоврядування став майданчиком для обговорення стратегій секторальних реформ у контексті децентралізації, підготовлених Асоціацією міст України, за галузевими напрямками: освіта, охорона здоров’я, соціальний захист населення, адміністративні послуги. Учасники Форуму також відвідали організації та установи Івано-Франківська за секторальними напрямками.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *