Меморандум про співпрацю

17 листопада 2016 року міський голова Олександр Цебрій підписав Меморандум про співпрацю з громадською організацією «Уманська міськрайонна спілка ветеранів Афганістану». Як зазначив міський голова, підписання Меморандуму здійснюється з метою збереження злагоди в суспільстві, забезпечення гідного рівня життя ветеранам Афганістану, створення належних умов для їх життєдіяльності та шанобливого ставлення до них.

МЕМОРАНДУМ

про взаємодію та співробітництво між Уманською міською радою, виконавчим комітетом Уманської міської ради та громадською організацією «Уманська міськрайонна спілка ветеранів Афганістану»

Уманська міська рада, виконавчий комітет Уманської міської ради, в особі міського голови Цебрія Олександра Володимировича, який діє на підставі статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з однієї сторони, та громадська організація «Уманська міськрайонна спілка ветеранів Афганістану» в особі її голови Зайченка Олега Володимировича, який діє на підставі Статуту, з другої сторони, підписали цей Меморандум про таке.

Предмет Меморандуму

Предметом Меморандуму є співробітництво сторін щодо реалізації відповідно до чинного законодавства заходів із надання соціальної та медичної допомоги учасникам бойових дій на території інших держав.

Зобов’язання сторін

 З метою збереження злагоди в суспільстві, забезпечення гідного рівня життя ветеранам Афганістану, створення належних умов для їх життєдіяльності та шанобливого ставлення до них, усвідомлюючи необхідність їх соціального захисту,

Уманська міська рада, виконавчий комітет Уманської міської ради в межах наданих повноважень бере на себе зобов’язання:

1. Вживати заходи щодо здійснення соціальних виплат, надання пільг, компенсацій та гарантій у розмірах, що встановлені чинним законодавством, відповідно до бюджетних призначень.     

2. При формуванні міського бюджету, відповідно до міської програми соціальної допомоги «Турбота»:

 – забезпечити надання додаткових соціальних пільг сім`ям воїнів, полеглих в Афганістані, за рахунок коштів міського бюджету для забезпечення до 50 % відшкодування вартості оплати житлово-комунальних послуг (електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати, вивезення побутового сміття та рідких нечистот) в межах норм споживання та абонентної плати за користування квартирним телефоном в розмірі 100 %;

 –  передбачати кошти для надання матеріальної підтримки членам громадської організації «Уманська міськрайонна спілка ветеранів Афганістану»;

 – передбачати кошти на статутну діяльність громадської організації «Уманська міськрайонна спілка ветеранів Афганістану»;

 – забезпечувати мобільними телефонами учасників війни в Афганістані, які перебувають на черзі на встановлення квартирного телефону, в разі відсутності технічної можливості телефонізації їх квартир або будинків.

3. Сприяти зубопротезуванню учасників бойових дій, ветеранів війни, виходячи з обсягу асигнувань, передбачених на утримання галузі.

4.  Надавати допомогу щодо працевлаштування учасників бойових дій на території інших держав.

5. Сприяти спільно з перевізниками безоплатному проїзду в міському пасажирському транспорті інвалідів війни, учасників бойових дій відповідно до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

6. Продовжити роботу по оформленню лікарняних палат в Уманській міській лікарні для інвалідів війни, учасників бойових дій та забезпечити їм лікування у межах бюджетного фінансування.

7. Забезпечити в Уманській міській поліклініці позачергове обстеження учасників бойових дій, інвалідів та першочергове обстеження членів сімей загиблих відповідно до чинного законодавства.

8. Проводити щорічну безоплатну диспансеризацію учасників бойових дій, інвалідів, членів сімей загиблих та членів сімей померлих учасників бойових дій. За її результатами забезпечити лікування у медичних закладах міста та направлення на санаторно-курортне лікування.

9. Домагатись збільшення кількості санаторно-курортних путівок для інвалідів війни, учасників бойових дій та членів сімей загиблих з метою їх оздоровлення в санаторіях за рахунок коштів державного бюджету.

10. Забезпечити ведення обліку учасників бойових дій (воїнів-інтернаціоналістів), членів сімей загиблих та членів сімей померлих учасників бойових дій, які потребують покращення житлових умов.

11. Продовжити надання офісного приміщення з засобами зв’язку для виконання статутної діяльності громадської організації «Уманська міськрайонна спілка ветеранів Афганістану».

12. Залучати кошти підприємств різних форм власності для надання шефської допомоги учасникам бойових дій на території інших держав.

13. Забезпечити надання ремонтною бригадою Центру соціальних послуг управління праці та соціального захисту населення  послуг  з поточного ремонту житла ветеранам війни в Афганістані на пільгових умовах.

14. Забезпечити першочергове надання соціально-реабілітаційних послуг ветеранам в Реабілітаційному комплексі для людей з особливими потребами та оздоровлення через відділення оздоровлення та відпочинку змішаного типу "Буг" в с. Ставки Бершадського району.

15. Сприяти проведенню заходів та військово-спортивних змагань, присвячених створенню громадської організації «Уманська міськрайонна спілка ветеранів Афганістану» та пам’яті загиблих, померлих учасників бойових дій в Афганістані, забезпечити безкоштовним приміщенням для цієї мети .

16. Сприяти відкриттю в Краєзнавчому музеї постійно-діючої експозиції, присвяченої героїчним подвигам воїнів – інтернаціоналістів Уманщини.

17. Спільно з громадською організацією «Уманська міськрайонна спілка ветеранів Афганістану» утримувати в належному стані пам’ятні знаки та інші пам’ятні місця, пов’язані з воїнами-інтернаціоналістами.

18. Вирішити питання проведення реконструкції скверу «Молодіжний».

19. Сприяти виділенню земельних ділянок під забудову житла ветеранам війни в Афганістані, що перебувають на обліку на отримання земельних ділянок згідно з чинним законодавством України.

20. Надавати допомогу в проведенні ремонту житла учасникам бойових дій на території інших держав.

21. Розглядати клопотання і вносити пропозиції щодо нагородження воїнів-інтернаціоналістів державними нагородами, нагородами обласної державної адміністрації, обласної ради та виконавчого комітету Уманської міської ради.

Громадська організація «Уманська міськрайонна спілка ветеранів Афганістану» бере на себе такі зобов’язання:

1. Спільно з Уманською міською радою, виконавчим комітетом Уманської міської ради вирішувати питання щодо соціального захисту ветеранів Афганістану, вносити відповідні пропозиції при формуванні міського бюджету.

2. Надавати у межах своїх повноважень всебічну моральну, матеріальну та іншу підтримку ветеранам війни в Афганістані та членам сімей загиблих.

3. Брати участь у вихованні у молоді патріотизму, готовності до захисту Вітчизни.

4. Спільно з Уманською міською радою, виконавчим комітетом міської ради, управліннями, відділами та службами міської ради працювати на розвиток ефективної соціальної політики стосовно ветеранів Афганістану.

5. Сприяти цільовому та ефективному використанню коштів, виділених із Державного, обласного, міського бюджетів для надання якісної соціальної і медичної допомоги учасникам бойових дій на території інших держав та членам сімей загиблих у порядку, визначеному чинним законодавством.

6. Систематично проводити роз’яснювальну роботу та інформувати членів громадської організації «Уманська міськрайонна спілка ветеранів Афганістану» про заходи, що вживаються виконавчим комітетом Уманської міської ради щодо соціального захисту учасникам бойових дій на території інших держав.

7. Сприяти зменшенню соціальної напруги у суспільстві.

Уманська міська рада, виконавчий комітет Уманської міської ради та громадська організація «Уманська міськрайонна спілка ветеранів Афганістану» беруть на себе спільні зобов’язання:

1. Розробляти та проводити щорічно 15 лютого міські заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Строк дії Меморандуму та внесення змін до нього

Меморандум набирає чинності з моменту підписання та діє протягом п’яти років.

Сторони за взаємною домовленістю можуть вносити до Меморандуму зміни, які оформляються окремим протоколом і становлять невід’ємну частину Меморандуму.

Припинення дії Меморандуму не впливає на стан і строки здійснення заходів, які не завершені на момент припинення його дії.

Цей Меморандум укладено в двох примірниках, що мають рівну юридичну силу, по одному для кожної із Сторін.

У разі, якщо ні одна із сторін не заявила про розірвання Меморандуму, його дія продовжується на наступний календарний рік після закінчення п’ятирічного терміну.

Прикінцеві положення

З моменту підписання цього Меморандуму втрачає чинність Меморандум про взаємодію та співробітництво між Уманською міською радою, виконавчим комітетом Уманської міської ради та громадською організацією «Уманська міськрайонна спілка ветеранів Афганістану» від 15.02.2012 року.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *