До другого читання законопроект Державного бюджету на 2017 рік буде поданий з мінімальною заробітною платою у 3200 грн.

Збільшення мінімальної заробітної плати удвічі до 3200 грн відповідає загальному балансу бюджету та не спричинить інфляційних процесів і не зашкодить бізнесу, натомість це рішення сприятиме забезпеченню справедливої системи оцінки праці у країні. Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман: "За рахунок того, що ми проведемо детінізацію заробітних плат, за рахунок того, що ми почнемо виплачувати справедливу заробітну плату, бюджет буде збалансований. Дефіцит не буде перевищений більше ніж 3%.  Це все відповідає нашому загальному балансу", – наголосив Прем’єр-міністр.

Голова Уряду зазначив, що після прийняття такого рішення треба перебалансувати бюджет, але загальні цифри бюджету та дефіцит не зміняться. Прем’єр-міністр також наголосив, що чесний бізнес не постраждає від запровадження такого рішення. Таке підвищення вперше за 25 років буде повністю дорівнювати реальному прожитковому мінімуму, зауважив він.

"Сьогодні з 1 січня абсолютно реально підняти мінімальну заробітну плату до 3200 грн, – підкреслив Прем’єр-міністр. – Це означає, що ми встановлюємо соціальну справедливість і жодних інфляційних процесів, жодних інших негативних речей від цього не буде. Наше завдання сьогодні і всіх роботодавців – оцінити належним чином працю українців. Дати людям нормальну можливість нормально розпочати жити. Завдання – щоби люди почали отримувати достойну заробітну плату. Це наш виклик для усіх", – зазначив Прем’єр-міністр.

"Я би дуже хотів, щоби людям в Україні було за що жити. Не можна, щоб було так, як це було багато років, коли люди працювали важко, а отримували копійки, а ті, у кого вони працювали, отримували надприбутки. Має бути соціальна справедливість, – зазначив Володимир Гройсман. – Настав час, коли бізнес, економіка розвивається і інвестує кошти в громадян України".

Джерело: Урядовий портал http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=249434946&cat_id=244276429

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *