Хороші умови не розкіш, а заслужене право ветеранів

30 вересня 2016 року, напередодні Дня міста і Дня людей похилого віку відбулося урочисте відкриття відремонтованого корпусу Будинку ветеранів.

img_9582

 img_9552 img_9553 img_9555

Майже 5 років тривала реконструкція коштом і силами управління праці та соціального захисту населення, Уманської міської ради, добровільних помічників, спонсорів та меценатів. Оновлене  спільними зусиллями приміщення дійсно відповідає всім сучасним вимогам і стандартам для перебування людей похилого віку. До послуг підопічних 8 окремих кімнат з підвищеним комфортом, з санвузлом на 2 особи. Ошатна  спільна зала, цілодобовий нагляд соціального та медичного працівника, гурткові заняття за вибором, великий сад, теплиця, город і кури мають створити людям умови, близькі до звичних домашніх. Такі кімнати вже є особливо запитувані серед подружніх пар літнього віку, які не можуть самостійно обслуговувати себе, а все ж хочуть залишатися разом. Та не лише подружні пари, але й люди, що мають родинні або дружні стосунки також будуть почувати себе комфортніше.

img_9590 img_9573 img_9578 img_9581 img_9558

         Міський голова Олександр Цебрій високо оцінив зроблену колективом управління праці і соціального захисту роботу, запевнив, що й надалі міська влада буде підтримувати усі починання, спрямовані на соціальний захист уманчан і покращення якості життя вразливих верств населення та подякував усім, хто доклав своїх сил, праці і душі до створення такого сучасного і зручного простору для людей похилого віку: Уманська філія ДЕД-890 «Черкасиоблавтодор» (Валерій Штангей), філія «Уманський райавтодор» (Володимир Дідура), ТОВ БМК «Експертдорбуд» (Іван Пустовойтенко), ПРАТ СН «Світ меблів Україна» (Олександр Сігов), Дендропарк «Софіївка» (Іван Косенко), ТОВ «Олімпійське»(Леонід Добринін), ПП «Інтерес-Центр» (Анатолій Яценко), УНУС (Олена Непочатенко), ТОВ «ВІГРОС» (Микола Кириченко), База «Гранд» (Станіслав Ткаченко), Уманський гранітний кар’єр (Володимир Бєрдніков), ПП «Кайлас» (Олександр Ковальчук), РА «Карін» В’ячеслав Степанський, приватні підприємці-Анатолій Яценко, Ірина Зікєєва, Лариса Нікогда, Валерій Безкоровайний.  Під час урочистих заходів з нагоди Дня міста ряд працівників соціальної сфери було відзначено почесними грамотами та відзнаками. Але всі розуміють, що залишатися на досягнутому не можна.

img_9550img_9567img_9566

Як зазначила під час церемонії відкриття начальник управління праці та соціального захисту населення Галина Кучер, зважаючи на загальносвітову тенденцію до старіння населення, сьогодні потреба у закладах пансіонатного типу для ветеранів буде лише збільшуватися. В Умані вже відчувається нестача місць у стаціонарних відділеннях. Особливий попит є на місця підвищеного комфорту і зручності. Сьогодні дуже складно здійснювати великі будівельні проекти, адже коштів з бюджету виділяється мало. Єдиний можливий на сьогодні варіант – це спільнокошт і залучення волонтерів. Саме таким шляхом іде Уманське управління праці та соціального захисту населення. І власне, саме цей досвід сьогодні активно переймають в Україні. Важливо, що на кожному кроці є підтримка і розуміння від міської влади і особисто від міського голови. Галина Михайлівна також подякувала співробітникам управління, які брали активну участь у проведенні ремонтних робіт, спонсорам і помічникам.

img_9570img_9557

Поки перші мешканці обживають нові кімнати, триває робота по облаштуванню їх меблями, електричними і побутовими приладами, спеціальними засобами догляду, тощо. Враховуючи демографічні і соціальні тенденції, незабаром перед містом постане задача будівництва спеціалізованого пансіонату для людей похилого віку.

img_9586img_9583 img_9584

Долучитися до доброчинності може кожен. Урізноманітнити і збагатити зимовий раціон ветеранів допоможуть овочі і продукти, зібрані під час  довгострокової акції «Творімо добро». Речі, що були у вжитку, і вже не потрібні вам вдома (постіль, одяг, взуття, білизна, меблі, посуд, книги та багато іншого) ви завжди можете принести в пункт збору (колишній магазин «Надія»), що по вулиці Незалежності, 11 (навпроти колишнього к-тру «Черняховський»), телефон для довідок 3-16-10. Те, що не потрібно Вам, може дуже допомогти іншим. Тому, не соромтеся робити добро, і воно обов’язково повернеться до Вас сторицею.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *