Тобі, Україно, наша праця і наша любов

Начальник управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради Галина Кучер до Дня Незалежності України інформує про  основні досягнення у роботі колективу управління праці та соціального захисту населення за період з 2014-2016 роки.

1.            В будівлях військового містечка № УН-7 с. Дмитрушки-2, Черкаської області, які передані у власність територіальної громади м. Умань розпорядженням Кабінету Міністрів України, облаштовано Комплекс надання соціальних послуг бездомним, звільненим та особам із залежностями з структурними підрозділами:

•             Центр соціальної адаптації звільнених осіб із відділенням стаціонарного догляду для пенсіонерів та інвалідів,

•             Центр реінтеграції бездомних осіб з відділеннями для сімей з дітьми, жінок та чоловіків,

•             Будинок нічного перебування,

•             Соціальний готель.

2.            Здійснюється добудова додаткових приміщень до Будинку ветеранів (вул. Мічуріна, 7).

3.            Реабілітаційний комплекс для людей з особливими потребами, який має відзнаку Ради Європи, здобув  відзнаку Державної служби у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, а наявна матеріально-технічна база та кваліфікований персонал стала базою для реабілітації учасників АТО.

4.            Створено відділення реабілітації, оздоровлення та відпочинку змішаного типу «Буг» на базі переданих управлінню праці та соціального захисту населення рішенням Уманської міської ради приміщень  бази відпочинку на річці Південий Буг в с.Ставки,  де надано послуги з оздоровлення та відпочинку 241 особі з числа сімей з дітьми, в тому числі АТО,  ветеранів, малозабезпечених громадян, оздоровчий період триває;

5.            Відкрито Центр соціальної активності  для осіб похилого віку «Мальва», як результат реалізації спільного проекту з Міжнародним Фондом Східна Європа, за кошти якого (258,0 тис.грн) придбано обладнання для відкриття гуртків за інтересами(телевізор, баян, 2 фотоапарати, 4 комп’ютери, ноутбук, програмне забезпечення, багатофункціональний пристрій, мікшерний пульт, меблі, настільні ігри, концертні костюми для ансамблів;

6.            Облаштовано соціальний готель в Комплексі надання соціальних послуг бездомним, звільненим та особам із залежностями за кошти гранту Турецького агентства зі співробітництва та координації (ТІКА)  

7.            Створено молодіжний клуб для вразливої молоді «Я можу!» для забезпечення підтримки дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, дітей та молодих людей, які перебувають в складних життєвих обставинах;

8.            Започатковано та забезпечено роботу:

•             Центру допомоги учасникам АТО;

•             міжвідомчого пункту психологічної допомоги;

•             Центру дозвілля та відпочинку для дітей шкільного віку «Барвограй», де за участю фахівців соціальної роботи, студентів навчальних закладів організовуються різноманітні ігри, розважальні заходи для активного відпочинку дітей в мікрорайонах міста.

•             Служби раннього втручання;

•             літнього дитячого табору санаторного типу «Мрія», який включено  в державний реєстр  дитячих закладів оздоровлення та відпочинку;

•             Центру денного перебування для дітей з кризових сімей «Пелюстки довіри» на базі Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Пролісок»;

•             В рамках співпраці Уманської міської ради та Міжнародного благодійного фонду «Партнерство «Кожній дитині» впроваджено інноваційну форму соціальної послуги тимчасового патронату над дітьми, створено патронатну сім’ю, де виховувалась 1 дитина;

•             відкрито школу передового досвіду «Школи соціальних знань»;

•             експерименту зі складанням опитувальника з визначенням оцінки соціального функціонування та навичок самообслуговування в побуті для інвалідів з розладами психіки та поведінки для призначення допомоги по догляду за інвалідом І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу;

•             за наказами МСПУ проведення апробації проектів Державних стандартів соціальних послуг: в 2015 році – «Представництва інтересів», в 2016 році «Підтриманого проживання».

9.            Реалізація на базі нашого управління за участю експертів ПРООН та підтримки Мінпраці пілотного проекту «Національна модель надання соціальних послуг в Україні», результатом якого є  створення єдиного Центру надання соціальних послуг шляхом приєднання до управління Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, яке схвалено на рівні Мінсоцполітики. В рамках приєднання створено 3 відділення, які забезпечують раннє виявлення, облік та супровід майже тисячі сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах.

10.          Завдяки включенню управління до Єдиного реєстру отримувачів гуманітарної допомоги,  залучено міжнародні фонди для отримання 8,5 тон гуманітарної допомоги (одяг, взуття), якою забезпечено вразливих категорій громадян, внутрішньо переміщених осіб та учасників АТО.

11.          На звернення міського голови Цебрія О.В. та сприяння Товариства з зарубіжними країнами мерією м.Радвілішськ (Литва) придбано уманчанам 4 600 упаковок противірусного препарату «Реленца» в якості гуманітарної допомоги.

12.          Виграно гранти у 6-ти соціальних проектах на суму 2,7 млн. грн.: Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування на реалізацію проекту «Відкриття лікувально-трудової майстерні Центру обслуговування бездомних громадян та звільнених осіб» в сумі  365 тис.грн.,  благодійного фонду «Наддніпрянський», американського фонду підтримки хворих дітей, українсько-австрійського проекту «Навчання соціальних інновацій в роботі з бездомними» за співпраці з ОГ «Народна допомога»,  Турецького агентства зі співробітництва та координації (ТІКА) на суму  84,0 тис. доларів США на облаштування соціального готелю,  міжнародної благодійної організації «Фонд Східна Європа» в 2014 році  на суму 245,7 тис.грн., для облаштування навчального класу Центру професійної реабілітації інвалідів та в березні 2016 року на суму 258,0 тис. грн. для створення Центру соціальної активності для осіб похилого віку «Мальва».

•             Відповідно до програми «Турбота» забезпечено за кошти міського бюджету додатковими соціальними пільгами сім’ї учасників АТО, матеріальною підтримкою  стомованих хворих, за кошти міського бюджету забезпечено пільги на проїзд в міському пасажирському транспорті пільгової категорії громадян, які були  не передбачені на державному рівні.

13.          Забезпечено чітку роботу щодо призначення та перерахунку житлових субсидій, якими скористалась кожна друга сім’я.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *