Бал ветеранів в Умані до Дня Незалежності України

До Дня Державного Прапора та 25-ї річниці від дня проголошення Незалежності нашої країни в Умані провели традиційний Бал ветеранів.

Всіх, хто прийшов на свято зустріли квітами і музикою організатори – працівники управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради. Адже під опікою соціальної сфери знаходиться понад 50 тисяч уманчан.

Про те, що підтримку пільговим категоріям громадян забезпечує міська програма соціальної допомоги «Турбота», поінформувала у своєму вітальному слові заступник міського голови Ольга Радченко. Лише реєстр пільговиків налічує біля 24 тис. осіб, а це третина населення нашого міста, отримувачів субсидій – кожна друга сім’я, понад 15 тис. отримувачів соціальних послуг. 

З 2016 року в Умані виплачується щомісячна допомога стомованим хворим, виділено кошти для фінансового забезпечення пільг на проїзд в міському пасажирському транспорті пільгової категорії громадян, які не передбачено на державному рівні.

Для охоплення соціальними послугами населення міста діє Центр соціальних послуг, який щорічно надає різні види соціальних послуг понад 15, 0 тис. громадянам.

Для оздоровлення та відпочинку ветеранів, сімей з дітьмив 2016 році створено відділення реабілітації, оздоровлення та відпочинку змішаного типу «Буг» на базі

Відкрито Центр соціальної активності  для осіб похилого віку «Мальва», як результат реалізації спільного проекту з Міжнародним Фондом Східна Європа.

Облаштовано соціальний готель в Комплексі надання соціальних послуг бездомним, звільненим та особам із залежностями за кошти гранту Турецького агентства зі співробітництва та координації. Завершується добудова приміщень до Будинку ветерана по вул. Мічуріна, 7.

Для ветеранів міста відкрито Університет 5 віку «Дивосвіт», діють 5 клубів : "Надвечір’я", "Оптиміст", "Калинонька", "Гармонія" та ансамбль "Катюша", які стали духовними осередками спілкування літніх людей. Саме ці творчі колективи і радували учасників Балу своїми виступами та були найактивнішими учасниками танцювальної програми.

Ольга Олександрівна запевнила, що міська влада, виходячи з наявних можливостей, буде вирішувати проблемні питання ветеранів та робити все можливе для підтримки людей поважного віку. Вручила ювілейні нагороди учасникам Другої Світової війни і найактивнішим членам уманської міської територіальної громади. Заступник привітала від імені міського голови Олександра Цебрія «золоту подружню пару» Ніну Сергіївну і Юрія Васильовича Вєтрових, вручила коровай і квіти.

Щиро побажала уманчанам добра, добробуту й затишку в родинах, та процвітання незалежної Української держави, від імені начальника управління праці та соціального захисту населення Галини Кучер, її  перший заступник, депутат Уманської міської ради Юлія Малішевська.

На заході вручено грамоти і нагороди кращим працівникам соціальної сфери міста Умані, відзначеним з нагоди Дня Незалежності.

Привітали учасників Балу та вручили грамоти начальник відділу фізичної культури і спорту Ольга Ремез та голова міської ветеранської організації Олександр Безсмертний. Також протягом заходу діяла традиційна виставка доробків уманських майстринь. Кращі роботи і найактивніші учасники, за рішенням журі, також були відзначені подарунками, як і найзавзятіші танцівники.

На фото: яскраві і урочисті миті Балу ветеранів. 

 

« of 2 »

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *