Про безбар’єрну Умань

Серед інших питань,  порушених на засіданні Комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, яке відбулося 11 серпня 2016 року за участю фахівців і представників громадських організацій інвалідів,  розглянуто стан виконання в Умані Указу Президента України від 03.12.2015 року № 678 «Про активізацію роботи щодо прав людей з інвалідністю» та виконання міської програми «Безбар’єрна Умань». На порядку денному засідання Комітету порушено ряд питань: забезпечення контролю дотримання забудовниками та об’єктами нагляду будівельних норм щодо створення безперешкодного середовища для людей з обмеженими фізичними можливостями, пристосування міського пасажирського транспорту для перевезення осіб з інвалідністю, сприяння статутній діяльності громадських організацій інвалідів, організація громадських робіт щодо супроводу осіб з інвалідністю по зору , створення умов для навчання дітей з інвалідністю і інклюзивних класах, надання особам з інвалідністю необхідних реабілітаційних та соціальних послуг, забезпечення засобами реабілітації.

             Голова Уманської ВТПО УТОС Олександр Нактініс зазначив про важливість запровадженого нововведення в уманських маршрутних автобусах ТОВ «Круїз – Авто» по оголошенню зупинок. Це надзвичайно полегшує життя людям з вадами зору. Разом з тим, звернув увагу на несправність мовного пристрою на світлофорному об’єкті  що на площі Соборності, непофарбовані турнікети напроти виробничого приміщення ВТПО УТОС, що по вул. Горького .

           Члени Комітету висловили подяку керівнику ТОВ «Круїз – Авто»  Бойку В.М. за забезпечення  в автобусах ввіреного йому товариства  доступності  інвалідів по зору до інформації. Внесли пропозицію про створення в м. Умань Школи аудиторів доступності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *