Управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради

Управління праці та соціального  захисту  населення Уманської міської ради є одним з провідних управлінь в Україні, координує всю діяльність у місті з питань праці, зайнятості, пенсійного забезпечення, виплат допомог громадянам міста і на сьогоднішній день являє собою розгалужену структуру соціального захисту населення.

Адреса: 20300, Черкаська обл., м. Умань, вул. Садова, 9

Телефон "гарячої лінії" (04744) 3-68-42

Приймальня тел./факс (04744) 4-02-55

e-mail: sz@umanupszn.gov.ua

сайт: umanupszn.gov.ua

мапа проїзду 

Управління визначено як пілотне управління по дослідженню вдосконалення процесу розгляду звернень інвалідів Британським фондом “ Know How”, призначення житлових субсидій – міністерством праці та соціальної політики України.

Управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради бере участь в реалізації проекту “Сприяння та розвиток Державної системи професійної реабілітації інвалідів, як модель міського рівня».

В рамках Угоди про співпрацю між Міністерством праці та соціальної політики України та Міжнародним бюро праці, згідно з якою Центр реабілітації управління праці та соціального захисту населення визначено пілотним, брали участь у проекті «Сприяння та розвиток державної системи професійної реабілітації інвалідів».

Управління постійно працює над удосконаленням системи надання соціальних послуг.

З травня 2006 року за дорученням міського голови, за результатами громадських слухань та підсумками наради з керівниками організацій, які надають житлово-комунальні послуги, нашим управлінням запроваджено спрощений порядок оформлення документів для надання населенню субсидій. Довідки про розмір платежів надають організації на запити спеціалістів. З грудня 2006 року цей порядок закріплено законодавчо постановою Кабінету Міністрів України. В листопаді 2001 року в управлінні введено нову модель по комплексному наданню всіх видів соціальної допомоги, в тому числі і житлових субсидій, та започатковано експеримент по призначенню всіх видів соціальних допомог за єдиним зверненням, за єдиною заявою, на підставі єдиного пакету документів, що позбавило громадян необхідності в різні терміни звертатись за призначенням різних видів допомог, що найшло позитивні відображення у відповідних постановах Кабінету Міністрів України.

Проект «Удосконалення в Україні системи соціальної допомоги» посилює її адресність та спрощує процедуру надання, зокрема через запровадження технології прийому громадян, надання громадянам соціальної підтримки за принципом «єдиного вікна» та виїзної бригади «мобільного соціального офісу».

Прийом громадян за принципом «єдиного вікна» дозволяє оперативно поінформувати населення про зміни в законодавстві, вчасно виявити малозабезпечених громадян та осіб, які потребують додаткової соціальної підтримки, надати роз’яснення та допомогу в оформленні заяви і пакета документів від осіб, які потребують матеріальної допомоги, санаторно-курортного оздоровлення, забезпечення засобами реабілітації.

Головним принципом роботи управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради визначено не очікування звернень по допомогу, а увага до кожної родини та спільне вирішення складних питань.

Основне завдання – створення прозорої для населення системи надання соціальної допомоги шляхом спрощення самого механізму.        

В рамках пілотного проекту опрацьовано форми анкет, проект змін до Положення про головного державного соціального інспектора та державного соціального інспектора, внесено відповідні пропозиції.

Управління праці та соціального захисту населення співпрацює з Міністерством соціальної політики України, Всеукраїнською спілкою громадських організацій „Конфедерація громадських організацій інвалідів України”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *