Літні ювіляри

Свій поважний ювілей зустрів шанований уманчанин Юрій Березовський. Багаторічний незмінний голова Уманської ГО ВГО інвалідів «Союз Чорнобиль України», ліквідатор наслідків ЧАЕС. Городяни добре знають Юрія Трохимовича, як активного члена міської територіальної громади, невтомного ентузіаста «чорнобильських» справ. З часів російської агресії на Сході України він активно включився у волонтерську роботу, опікується питанням соціального захисту учасників АТО, як і ліквідаторів та членів їх родин.

Доля подарувала Юрію Трохимовичу щастя бути потрібним людям. Він завжди знаходить тих, кому потрібна допомога і тих, хто може її надати, вміє зорганізуватися сам і організувати людей на добрі справи. А їх в уманських «чорнобильців» немало. Найперше – це чіткий облік родин і потреб ліквідаторів та постраждалих від ЧАЕС. Особлива увага і надійне плече – удовам та дітям, що втратили через підступний атом найрідніших людей. Юрій Березовський разом із колегами-однодумцями – частий гість в школах, навчальних закладах, трудових колективах зі своїми розповідями про героїчну боротьбу ліквідаторів. А ще – світ побачила не одна тематична біографічна книга, на сторінках якої діляться спогадами і роздумами, світлинами ті, хто був у перших лавах боротьби з невидимим, але таким підступним ворогом. Щороку Уманська ГО ВГО інвалідів «Союз Чорнобиль України» проводить творчий конкурс серед школярів міста Умані на кращий тематичний малюнок або твір на чорнобильську тематику. Переможців нагороджують цінними призами і подяками – за небайдужість і співчуття.

Та все ж, однією з найважливіших справ, що ніколи не забудуть уманчани – спорудження пам’ятника героям-ліквідаторам на місці пам’ятного знаку. Саме Юрій Березовський був ініціатором та активним організатором цієї справи. Брав участь у створенні ескізу, доборі матеріалу, зборі коштів та встановленні меморіального знаку.

Відзначають містяни і особисту активність Юрія Трохимовича в суспільно-політичному житті міста. Він почесний член багатьох інституцій громадянського суспільства Умані. На кожному зібранні, зустрічі, нараді він, в першу чергу, підіймає «чорнобильські» питання і наполегливо добивається їх вирішення. Завдяки активній співпраці з управлінням праці та соціального захисту населення вдалося організувати чітку систему допомоги «чорнобильцям», швидке реагування на потреби і біди родин чи окремих людей. Максимально люди з цієї категорії забезпечуються путівками на санаторно-курортне лікування, оздоровлення в Реабілітаційному комплексі (на Комарова 7б), можуть реалізувати свої законні права на пільгове придбання медикаментів, проїзд в міському транспорті, повний соціальний супровід.

З нагоди ювілею сердечні вітання і щиру подяку за небайдужість і активну життєву позицію управління праці та соціального захисту населення щиро вітає іменника та бажає, щоб невичерпна енергія, оптимізм і надалі були  Вашими постійними супутниками в житті, а доля подарувала ще  багато світлих літ у мирі та добробуті.

 

З повагою та щирою вдячністю за

конструктивну співпрацю

начальник управління праці

та соціального захисту населення

Уманської міської ради                                                                   Галина Кучер

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *