ПОДВІЙНИЙ ЮВІЛЕЙ

У людей, багатих і щедрих душею, завжди є чим поділитися з інши­ми: радістю, жартом, щи­рою усмішкою або до­брою порадою. Саме такою знають уманчани Марію Миколаївну Жиж­ко, завідуючу відділен­ням організації та на­дання соціальних послуг управління праці і соці­ального захисту насе­лення Уманської міської ради, яка нині відзначає подвійний ювілей – 70-те літо життя і 20 років ро­боти в галузі соціально­го захисту.

На роботу в управління Марія Миколаївна прийшла з легкої промисловості, з ве­ликим життєвим досвідом і твердим переконанням, що людина приходить у цей світ для добра. Тому в галузі со­ціального захисту населен­ня вона, як то кажуть, «зна­йшла себе». Кожен напрямок роботи, що їй доручали, вона зуміла збагатити своїми напрацюваннями. Так за її без­посередньої участі розпочи­нали свою роботу мистецькі колективи ветеранів, універ­ситет 3-го віку «Дивосвіт», клуб «Оптиміст» та інші. Нині вона очолює відділення ор­ганізації та надання соціаль­них послуг. Разом із 6 під­леглими їй вже в цьому році вдалося охопити соціальни­ми послугами більше 4 ти­сяч осіб. В першу чергу – це люди, які гостро потребують сторонньої підтримки: одино­кі матері, люди похилого віку, родини учасників АТО, піль­гові категорії населення.

Соціальні працівники відділення розділили міс­то на сектори і здійснюють поквартирний обхід, дізна­ючись, чим і як живе кож­на родина, склали соціаль­ні паспорти, допомогли з оформленням документів на отримання субсидій, взяли на облік 440 сімей та пере­дали під соціальний супровід 74 родини, які знаходяться в складних життєвих обставинах.

Незважаючи на весь тягар психологічного навантаження від спілкування з людьми, які гостро потребують допомоги, Марія Миколаївна вміє залишатися життєрадісною і жартівливою жінкою, коли це дозволяють обставини, а в роботі вона дуже відповідальний і компетентний працівник. її надзвичайно світлу, позитивну ауру відчувають на собі і відвідувачі управління, і колектив УПСЗН. На її професійну і товариську підтримку завжди можна розраховувати — кажуть колеги. Увагою та повагою вона завжди оточує своїх підопічних. А для родини вона була, є і залишається Берегинею та джерелом натхнення.

З нагоди ювілеїв найкращі вітання та побажання снаги і здоров'я надсилають Марії Миколаївні керівництво, колеги по роботі в управлінні праці і соціального захисту населення і всі уманчани, кому вона вже допомогла в скрутну годину та готова допомагати й далі, несучи добро і людяність на прапорі свого життя.

Л. ВОЛОШИНА,

голова Уманської міської громадської організації інвалідів «Довіра».

Витяг з газети "Уманська зоря"

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *