Доступна професійна освіта для української молоді

Унікальні освітні можливості для українських дітей із соціально – вразливих груп населення презентували уманчанам особисто ректор та канцлер Школи Вищої імені Богдана Яньськего у Варшаві.

За словами пана ректора Маріуса Зайди, нині відкрилося унікальне «вікно можливостей» для того, аби діти з незаможних і пільгових категорій українських родин безкоштовно навчалися в професійних школах Польщі. Для цього, за його словами потрібно лише 3 речі: дисципліна, праця та старанність. Поляки зацікавлені в українських студентах і йдуть їм назустріч. Так,  навіть при формуванні цілої групи з України,  на першому семестрі готові викладання предметів здійснювати українською з паралельним вивченням польської мови.

Здобувати професійну освіту і одночасно легально працювати в Польщі можуть не лише молоді люди у віці від 18 років, але й дорослі з родинами. Для вступу потрібна лише заява, атестат про середню освіту, результати ЗНО (якщо є) , та медична довідка. Цілий ряд гостро запитуваних на польському ринку праці та Європейського союзу професій можна отримати абсолютно безкоштовно, і навіть, за особливих особистих обставин отримувати стипендію від Університету. Про професійну підготовку технічних фахівців і спеціалістів середньої ланки подбав Євросоюз.

Особливості міжнародної рекрутингової кампанії та деталі вступу і навчання у Польщі для української молоді обговорили з польськими фахівцями заступник міського голови Умані Ольга Радченко, перший заступник начальника управління праці і соціального захисту населення Уманської міської ради, депутат міської ради Юлія Малішевська, очільник відділу інформації та зв’язків з громадськістю виконавчого комітету Уманської міської ради Ірина Ходаківська та представники товариства «Євробюро».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *