Як уманське «Надвечір’я» здобувало в Монастирищі «Маріїні скарби»

Співоче «Надвечір’я», аматорський жіночий вокальний ансамбль управління праці і соціального захисту населення Уманської міської ради, добре знають і люблять в Умані. Жодне міське свято, жоден захід в установах соціального захисту населення не обходиться без участі талановитих активних жінок та їх незмінного музичного керівника Сергія Грінчука.

11 червня  2016 року «Надвечір’я» підкорило своїм талантом і самобутністю журі, глядачів і учасників І Обласного фольклорного свята автентичного та народного співу “Маріїні скарби” в м. Монастирище. 

Як зізнається куратор колективу, завідуюча відділом соціально-побутової адаптації Центру соціального послуг управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради Тетяна Калістратівна Савранська, про свято в сусідньому районі дізналася практично випадково, від знайомих, а коли порадилася з колективом, вирішили одностайно: треба їхати! «Надвечір’я» вирішило, що треба розширювати горизонти своїх виступів з багатьох причин: найперша те, що вже є багато напрацювань, є свій стиль і репертуар. По-друге, прийшов час боротися за звання «Народного колективу», по – третє – люди з навколишніх сіл давно вже запрошували митців в гості, вчетверте, і чи не найголовніше – за кошти грантового проекту Фонду Східної Європи «Створення центрів соціальної активності для літніх людей», Фонду «Монсанто» вдалося придбати для творчих колективів Центру «Мальва» новий баян та пошити гарні концертні костюми. Зваживши всі «за» і «проти» , заручившись підтримкою начальника управління Галини Михайлівни Кучер та допомогою з транспортними витратами від депутата Уманської міської ради Володимира Володимировича Панчука, взяли участь у святі автентичного та народного співу “Маріїні скарби”.

Найкращі відгуки та найвищу оцінку журі отримала виконана колективом старовинна українська народна пісня уманщини «Пожену я воли», записана і відновлена ансамблем. Акапельний спів уманчанок настільки точно передав епоху і дух  кінця 18 сторіччя, що всі слухачі ніби на мить перенеслися в минуле. Сама господиня і зачинателька  свята,  етнограф – фольклорист Марія Федорівна Шандра, благословила «Надвечір’я» на продовження великої справи –  збереження та поширення народного мистецтва, автентичної української пісні. Члени журі високо оцінили виступ, костюми і репертуар колективу і запросили до участі у наступному обласному фольклорному фестивалі, що в кінці червня має відбутися в Смілі.

Послухати виступи і долучитися до участі в творчих колективах установ управління праці і соціального захисту населення Уманської міської ради   можна в Центрі соціальної активності для осіб похилого віку «Мальва» Центру соціальних послуг за адресою : м.Умань, вул. Республіканська, 1. Тел. для довідок 3-45-66.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *