«Мальва» додасть у життя кольорів

Зробити життя уманських ветеранів цікавішим і змістовнішим може «Мальва» – Центр соціальної активності для людей похилого віку, який у понеділок, 13 червня 2016 року було урочисто відкрито в Умані.

«Мальва» це новий  проект управління праці і соціального захисту населення Уманської міської ради і Благодійного Фонду ім. Коллонтай по залученню соціальних інвестицій. Грант на створення Центру соціальної активності для людей літнього віку вдалося вибороти в конкурсній програмі Фонду Східна Європа , Фонду «Монсанто». Загальна сума інвестиційного проекту становить 250 тисяч гривень, і всі вони витрачені на придбання навчального та тренувального обладнання,  сучасну апаратуру, засоби зв’язку, розвивальні тренажери та розхідні матеріали для повноцінної роботи тих гуртків та клубів за інтересами, які вже діють в мережі установ управління праці  і соціального захисту населення міста, а також нових, які зможуть допомогти людям поважного віку значно покращити якість свого життя. Найперше, це навчання основам комп’ютерної грамотності та навички використання сучасних засобів зв’язку: планшетів, ноут – буків, ай фонів,  тощо.  Ветеранів навчать користуватися елементарними програмами сучасної комунікації таких, як  SKYPE,  як стати активними користувачами соціальних мереж, як приєднати комп’ютер чи ноут-бук до телевізора та багато іншого, такого, що молодим людям здається простим і повсякденним, а для старших людей неабияка проблема.

Ще один надзвичайно перспективний напрямок – фото справа. Сучасні фотоапарати та програми обробки фотографій допоможуть небайдужим відвідувачам «Мальви» стати громадськими кореспондентами і оперативно висвітлювати життя міста, громади, установ соціального захисту населення в мережі Інтернет та в місцевих ЗМІ. Разом з тим, актуальними залишаються і традиційні напрямки роботи з ветеранами: рукоділля, шахи і шашки, художньо-прикладне та декоративне мистецтво, народний спів та хореографія. 

Унікальність проекту, а такий Центр поки що єдиний в Україні, полягає у тому, що користувачами і учасниками всіх заходів «Мальви» можуть бути як мешканці міста Умань, так і земляки з Уманського району, особи з числа вимушених переселенців, всі ті, кому нові знання, вміння і можливості будуть дуже корисними в житті.

Під час презентації Проекту, яка відбулася в день урочистого відкриття, перші відвідувачі Центру вже змогли переконатися у доступності нових форм та засобів освіти для людей старшого віку.

Представники Фонду «Монсанто» були щиро вражені великою підготовчою роботою та системними напрацюваннями управління праці і соціального захисту населення Уманської міської ради в галузі соціальної адаптації  старших людей, активності уманських пенсіонерів і позитивному конструктивному настрою на подальшу співпрацю.

Начальник управління праці і соціального захисту населення Галина Михайлівна Кучер зазначила, що в Умані створено всі можливості для змістовного повноцінного дозвілля людей старшого віку та людей з вразливих категорій населення. Сьогодні понад 200 ветеранів міста регулярно відвідують гуртки та клуби за інтересами, але потенційно, кожен, хто відчуває інтерес, потребу, дізнатися щось нове та корисне може приєднатися до кола активних відвідувачів занять Університету 3 рівня – освіти для людей старшого віку. Новий Проект вдалося вибороти і втілити лише завдяки тісній співпраці і розумінню важливості соціальних інвестицій з боку міської влади, небайдужості та ініціативі колективу Управління праці і соціального захисту населення Уманської міської ради.

Тож, якщо вам цікаво відкривати для себе життя у всіх його проявах, опанувати нові знання та навички, стати активним членом сучасного суспільства, ласкаво просимо у «Мальву» – Центр соціальної активності для осіб похилого віку, який працює при Центрі соціальних послуг управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради за адресою: вул.. Республіканська,1. Тел. для довідок 3-45-66.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *