Засідання тимчасової комісії виконкому міської ради з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

З метою вжиття дієвих заходів щодо забезпечення погашення заборгованості із виплати заробітної плати, зі сплати єдиного соціального внеску, відшкодування видатків на підприємствах м. Умань 20 травня 2016 року під головуванням начальника управління праці та соціального захисту населення Галини Кучер  відбулось чергове засідання тимчасової комісії виконкому міської ради з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

На засіданні розглядались питання щодо погашення заборгованості із заробітної плати та заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску, відшкодування видатків на виплату пільгових пенсій та легалізації заробітної плати.

За даними Головного управління статистики в Черкаській обл. загальна сума заборгованості із заробітної плати станом на 01.05.2016 загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати по місту порівняно з попереднім місяцем зменшилась на 764,9 тис.грн. або на 58,9% та становила 533,5 тис. грн. (філія "Уманська ДЕД" ДП "Черкасиоблавтодор" – 224,6 тис. грн., філія "Уманський райавтодор" ДП "Черкасиоблавтодор" –     47,9 тис. грн., ДП "Рубін" – 261,0 тис. грн).

Із загальної суми боргу – 51,5% на економічно активних підприємствах, 48,9% – на суб’єктах господарювання, щодо яких реалізовуються процедури відновлення платоспроможності боржника, або визнання його банкрутом.

За оперативними даними станом на 19.05.2016 заборгованість по місту зменшилась на 272,5 тис.грн. (повністю виплатили заробітну плату працівникам філій "Уманська ДЕД" та "Уманський райавтодор"). Борг по місту становив 261,0 тис.грн.

За підсумками роботи комісії надано ряд оперативних доручень та прийняті рішення, спрямовані на удосконалення роботи з погашення заборгованості із заробітної плати.

IMG 006 IMG 002

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *