Заходи з нагоди Всесвітнього Дня охорони праці

В місті Умань в 2016 році заходи з охорони праці з нагоди відзначення Всесвітнього Дня охорони праці пройшли під гаслом: «Стрес на робочому місці: колективний виклик».

Підготовлено та оприлюднено в засобах масової інформації звернення з нагоди Всесвітнього Дня охорони праці до роботодавців, працівників та громадських організацій.

Висвітлено в засобах масової інформації заходи з нагоди Всесвітнього Дня охорони праці.

11 квітня  за ініціативи керівника управління праці та соціального захисту населення Кучер Г.М. запрошено головного державного інспектора з питань праці управління Держпраці у Черкаській області Яворського А.Л. для проведення  тематичного семінару на тему використання газу в побуті серед керівників структурних підрозділів управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради.

13 квітня у Будинку вчителя проведено нараду з відповідальними за стан охорони праці в закладах освіти з нагоди проведення Тижня охорони праці, де проінформовано присутніх про хід проведених внутрішніх перевірок дотримання стану охорони праці у школах, позашкільних та дошкільних закладах.

З 11 по 15 квітня проведено міський конкурс дитячих малюнків «Охорона праці очима дітей». У конкурсі взяли участь 45 робіт. Переможці конкурсу малюнку нагороджені грамотами відділу освіти:

І місце – Длугоборського Максима, учня НВК — пед. ліцею; Титаренко Дарину, ученицю НВК № 10 — медичної гімназії.

ІІ місце — Бондаренко Катерину, ученицю ЗОШ № 5 ім. В.І.Чуйкова; Коханську Владимиру, ученицю НВК — пед. ліцею; Семенову Дар’ю, ученицю НВК № 10 — медичної гімназії.

ІІІ місце – Босович Катерину, ученицю ЗОШ № 4; Назаренко Наталію, ученицю ЗОШ № 4; Перевалову Анну, ученицю ЗОШ № 4; Вовченко Анастасію, ученицю ЗОШ № 14; Корж Анастасію, ученицю ЗОШ № 14; Зацариного Артема, учня ЗОШ № 14; Драюк Ольгу, ученицю ЗОШ  № 14; Кононов Аліну, ученицю ЗОШ № 14.

18 квітня в управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради проведено нараду з керівниками структурних підрозділів та відділів управління на яку були запрошені викладачі педагогічного університету факультету практичної психології та соціальної педагогіки з метою проведення тесту психологічного розвантаження для недопущення виникнення стресу на робочому місці.

22 квітня у виконавчому комітеті Уманської міської ради проведений тренінг (лекція, відео презентація, психологічний тест) для працівників  управлінь, відділів та служб Уманської міської ради, на тему: «Стрес на робочому місці: колективний виклик».

26 квітня для студентів прочитано лекцію в Уманському національному університеті садівництва на тему: «Шкідливі та небезпечні виробничі фактори».

27.04.2016 — проведено протиаварійні показові тренування з метою відпрацювання практичних навиків з ліквідації та локалізації можливих аварійних ситуацій на підприємствах ПОСП «Уманський тепличний комбінат» (576 працюючих), Уманські енергетичні мережі (396 працюючих), ПАТ «Уманьгаз» (3121 працюючих). В тренуваннях взяли участь керівники та фахівці з охорони праці підприємств: ПОСТ «Уманський тепличний комбінат», ПАТ «Уманьгаз» КП «Уманьводоканал», ПАТ «Уманський завод «Мегомметр», ПрАТ «Технолог», ПП «Світ меблів», ВАТ «Уманські енергетичні мережі», ПАТ «Уманьгаз», ПП «Центр-монтаж-енерго», Уманський навчальний центр, Управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради, Управління Держпраці у Черкаській області, Уманське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Черкаській області. Всім учасникам заходу було презентовано енергозберігаючі та передові технології по енергопостачанню, програму комп’ютерного забезпечення управління процесом.

27 квітня 2016 року проведено урочисте засідання з нагоди Всесвітнього Дня охорони праці, де підбито підсумки проведених заходів та відзначено кращих працівників. Так, грамотою управління Фонду та подякою Голови правління Асоціації спеціалістів з охорони праці Черкащини нагороджено переможця конкурсу «Кращий спеціаліст з охорони праці» – Романенко Галину Семенівну.

ГРАМОТАМИ Управління Держпраці у Черкаській області нагороджено: – начальника ОДС Уманських енергетичних мереж – Жовтюка В.А.; – заступника головного інженера ПАТ “Уманьгаз”- Шевчука М.В.; – головного енергетика ПОСП “Уманський тепличний комбінат” – Федорашко Є.А.; – начальника газового господарства ПОСП “Уманський тепличний комбінат” – Петика В.І.

ПОДЯКОЮ Управління Держпраці у Черкаській області нагороджено директор ПОСП «Уманський тепличний комбінат» – Гордія Миколу Васильовича.

Результати проведених заходів з нагоди Всесвітнього Дня охорони праці висвітлено в засобах масової інформації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *