Створення Центру соціальної активності для осіб похилого віку “Мальва”

Управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради виграло грант Фонду Східна Європа в сумі 250 тис. грн. який спрямований на реалізацію створення Центру соціальної активності для осіб похилого віку «Мальва».

Головною метою проекту «Створення Центру соціальної активності для осіб похилого віку «Мальва» є створення умов для організації дозвілля, зайнятості, відпочинку ветеранів війни та праці, інвалідів та пенсіонерів.

     В рамках проекту планується запровадити роботу клубів та гуртів за інтересами.

     Центр соціальної активності буде працювати на базі Центру соціальних послуг управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради по вулиці Республіканській, 1.

     Центр стане місцем проведення дозвілля, де люди похилого віку матимуть можливість  спілкуватися, займатися улюбленою справою, а також опановувати нові навички.

     В рамках проекту планується створити клуби за наступними напрямками:

  1. опанування нових навичок:
  • Комп’ютерний клуб;
  • Фото справа;
  1. змістовного проведення дозвілля:
  • Шахматно – шашковий клуб;
  • гурток художньої-прикладного мистецтва;
  • гурток народного співу та хореографії.

     Після проведення ремонтних робіт актового залу в Центрі соціальних послуг,  закупівлі необхідного обладнання для облаштування Центру соціальної активності та підготовки відповідних спеціалістів, – Центр слугуватиме необхідною умовою для змістовного та комфортного дозвілля відвідувачів.

     Необхідність у створенні Центру соціальної активності покликана тим, що у місті проживає майже 24 тисячі пенсіонерів, яким потрібні умови для повноцінного життя та самореалізації, аби вони не були відмежовані від суспільства.

         В рамках проекту 8 квітня 2016 року в м. Київ відбувся Семінар з управління грантами за участі керівника проекту Кучер Г.М. та працівників управління праці та соціального захисту населення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *