Сімейний патронат: запровадження кращих практик альтернативного догляду дітей, які тимчасово залишилися без батьківського піклування

У рамках співпраці Уманської міської ради, Міжнародної благодійної організації «Партнерство «Кожній дитині»  та управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради розпочато апробацію унікального для України проекту «Сімейний патронат: запровадження кращих практик альтернативного догляду дітей, які тимчасово залишилися без батьківського піклування».       

Ключовим аспектом проекту є запровадження механізму термінового реагування та послуг сімейного патронату.

22 вересня 2015 року відбулось урочисте підписання Договору між Уманською міською радою та Міжнародною благодійною організацією «Партнерство «Кожній дитині» задля об’єднання  зусиль з метою запровадження в м. Умань комплексу інноваційних соціальних моделей організації превентивної роботи в громаді, спрямованої на удосконалення системи забезпечення прав дітей, формування відповідального батьківства, підтримки сімей з дітьми та молоді, які опинились в складних життєвих обставинах.

Реалізація проекту в нашому місті дала можливість допомогти сім’ям з дітьми у складних життєвих обставинах подолати труднощі та захистити права дітей. На засіданні виконавчого комітету Уманської міської ради 25.02.2016 року прийнято рішення про влаштування неповнолітньої дитини до патронатного вихователя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *