Програма «Миротворення в Україні: роль жінок»

Програма «Миротворення в Україні: роль жінок» продовжує свою роботу, й цього разу місцем подій став розташований у самому серці країни Кіровоград. В промисловому та культурному центрі України зібралися понад 100 жінок самих різноманітних напрямків діяльності – педагоги та науковці, журналісти, студенти, фінансисти, банківські робітники, волонтери, представники міської влади. На семінари, присвячені підвищенню участі жінок та зміцненню їх ролі в царині миротворення та забезпечення безпеки в Україні, з’їхалися жінки з Кіровоградщини, Львівської, Луцької, Івано-Франківської, Черкаської, Вінницької та Київської областей.

Надія, м. Кіровоград

– Коли я говорю про миротворення та роль жінок у миротворчих процесах, то я розумію це як подолання певної агресії, що спостерігається у нас в суспільстві, а також подолання певної моральної самотності, яку сьогодні ми спостерігаємо і серед молоді, і серед дорослих людей. Жінка здатна знайти ті цінностей, ті шляхів, які можуть об’єднувати людей та сприяти становленню та збереженню миру.

Атмосферу для розкриття найкращих почуттів, прагнення до миру та злагоди з самого старту програми у регіоні створили діти. Одягнений у національні українські костюми, духовий оркестр Кіровоградського обласного дитячого юнацького центру виконував твори українських композиторів, а зовсім маленькі вихованці центру дарували учасницям та гостям заходу обереги – янголят з побажанням миру для усієї України. Другого дня учасниць вітали юні бандуристки з Кіровоградської міської музичної школи №1.

Ольга, доцент, м. Львів

– Я вважаю, що жінкам все ж потрібно більше йти до влади, щоб показати інший варіант управління. Той тип управління, який є соціально орієнтованим. Адже жінка більше орієнтована на соціальні питання,на вирішення конфліктів, а не на їх створення. конфлікти – це взагалі не про жінку, переважна більшість жінок навпаки намагаються їх уникати, згладжувати гострі вугли. Миротворення у виконанні жінки – це місія зі створення комфорної зони життя для всіх нас.

Презентацію Програми в регіоні відкрила та провела голова Кіровоградської обласної організації Спілки жінок України Тетяна Дмитренко. Також з вітальним словом до учасниць звернулися представники місцевої влади – заступники голови Кіровоградської ОДА С.П.Коваленко та В.В.Атаманчук, заступник міського голови С.О.Колодяжний. Кожний з представлених у заході регіон зі свого боку також висловив найкращі побажання своїм колегам та готовність до плідної співпраці.

Оксана, м. Івано-Франківськ

– На цих семінарах дуже помітним є процес об’єднання жінок заради досягнення спільної мети – рівноваги та миру у суспільстві. Дуже помітним є процес згладжування гострих вуглів, проявлення більшої толерантності та розуміння, й головне – відчуття, що тебе теж почули і що по відношенню до тебе теж толерантні, незважаючи на інші погляди. І дуже відчувалося те, як у процесі діалогу підвищувався рівень поваги один до одного серед учасниць семінару. У якийсь момент стало просто очевидним, що з однієї сторони нам життєво необхідно об’єднатися в одну хвилю і ми здатні це зробити незважаючи на те, що ми дуже різні, а з іншої сторони – розносити ці почуття єднання та здатність розуміти один одного якомога ширше, у самі різні куточки нашої країни.

Під час роботи в секціях жінки обмінювалися досвідом у царині миротворення, розповідали життєві історії, обмінювалися контактами для подальшої роботи. Учасниці намагалися почути якомога більше думок, ідей, дізнатися про погляди співвітчизниць з інших регіонів країни. Завершилася подія цього разу відкритим спілкуванням, що дало змогу учасницям максимально використати можливості, надані платформою Програми.

Спілка жінок України

[nggallery id = 147]