В Умані працював Проект захисту прав уразливих груп засуджених в Україні

«Всеукраїнський центр правової допомоги «Громадський захисник» в рамках міжрегіонального каскаду заходів провів в Умані об’єднану міжрегіональну координаційну зустріч учасників «Посилення ролі громадянського суспільства у захисті прав уразливих груп засуджених в Україні». Заходи відбулися на базі Реабілітаційного комплексу для людей з особливими потребами, та Комплексі надання соціальних послуг бездомним, звільненим та особам із залежностями, що є структурним підрозділом Центру соціальних послуг управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради.           Головною метою проекту є посилення ролі українського громадянського суспільства в просуванні прав людини, принципів відмови від дискримінації та забезпечення рівності для уразливих груп осіб, які перебувають у конфлікті із законом (неповнолітніх, жінок, жінок з дітьми, інвалідів, людей з хронічними захворюваннями, хворих на ВІЛ/СНІД і ТБ) та їх сімей. Проект фінансується Європейським Союзом і триває з січня 2015 по січень 2017 року.

         В заході взяли участь представники Міністерства соціальної політики України, органів кримінальної юстиції, обласних прокуратур, департаментів соціального захисту населення обласних державних адміністрацій, спостережних комісій громадських рад та громадських організацій Житомирської, Київської та Черкаської областей.  Фахівці і громадські діячі обговорили теми:  «Соціальна адаптація колишніх засуджених в Україні та їх підготовка до звільнення в процесі відбування покарання: основні проблеми та шляхи їх вирішення», «регіональні проблеми координації відомств, служб установ та організацій  напрямку ресоціалізації уразливих груп засуджених» та інші.

          Начальник управління праці та соціального захисту населення Глина Кучер, вітаючи учасників всеукраїнського заходу, наголосила на тому, що в Умані створено унікальну систему соціального захисту починаючи від народження, і до глибокої старості. Практично сьогодні соціальні працівники здійснюють паспортизацію міста, щоб знати потреби кожної родини, реальний стан справ, право людей на пільги та допомоги. Географічне розташування Умані сприяє тому, що саме в нашому місті часто зупиняються люди без певного місця проживання, або звільнені з місць позбавлення волі. Але налагоджена  система соціального патрулювання і відкриті телефони «гарячої лінії» дають можливість швидко реагувати на сигнали громадян, знаходити таких людей і надавати їм всю необхідну допомогу , включаючи гаряче харчування, соціальний гуртожиток і за їх згодою, подальше влаштування в Центр соціальної адаптації та реінтеграції. Вона запросила всіх бажаючих детальніше вивчити досвід роботи уманського управління.  Учасники заходу високо оцінили напрацювання уманського управління праці та соціального захисту населення у напрямку соціального захисту звільнених осіб, та тих, що опинилися в скрутних життєвих обставинах, високий рівень підготовки працівників, та відзначили, що подібні заходи дозволяють підвищити компетентність фахівців (особливо в умовах трансформаційних процесів), і тим, що сприяють налагодженню особистих контактів пенітенціаріїв з різних областей України, що в сукупності покращує якість їх роботи.

img-065

img-064 img-059 img-052 img-046 img-045 img-044 img-043 img-042 img-038 img-036 img-027 img-022 img-020 img-012 img-010 img-007 img-004

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *