Міський голова Олександр Цебрій привітав делегації міст-побратимів та високо оцінив роботу Уманського міського товариства дружби з зарубіжними країнами

Золотими українськими короваями зустріла Умань делегації міст -побратимів. 30 жовтня міський голова Олександр Цебрій  провів офіційну зустріч з делегаціями поріднених міст з нагоди Дня міста Умань. В президію були запрошені  секретар міської ради Людмила Кирилюк, заступник міського голови, секретар виконавчого комітету Любов Плотнікова,  голова Товариства дружби з зарубіжними країнами Галина Кучер,  секретар міської ради м . Гнєзно (Польща)Джоанна Шмігельська, керівник відділу розвитку муніципалітетів, культури і спорту м. Курник (Польща)Магдалена Mательська-Богайчик,  заступник міського голови м.Хаапсалу (Естонія) Kелью Aігро,  директор адміністрації самоуправління Радвілішського району (Литва)Йоланта Маргайтене, заступник Бурмістра м.Шпротава (Польща) Павло Хиляк,  голова Комітету поріднення м. Мілфорд Хейвон (Великобританія) Дороті Уолтер міський голова м. Хмільник Сергій  Редчик.

img_9591 img_9593 img_9595 img_9598 img_9603 img_9611

У вітальному слові міський голова Олександр Цебрій зазначив, що історія поріднення Умані сягає більше піввіку. Почалася вона з підписання Угоди про партнерські стосунки з м. Ромійї-сюр-Сен (Франція)в 1967 році. Нині укладено угоди та меморандуми про співпрацю з 10 містами із 8 зарубіжних країн: Ромійї-сюр-Сен (Франція), Девіс (США), Мілфорд – Хейвон (Великобританія), Хаапсалу (Естонія ), Ботошани (Румунія ), Ашкелон (Ізраїль), Радвілішкіс (Литва)Ланьцут, Гнєзно, Курник  (Польща ­). Крім того, реалізуємо спільні проекти з містами Познань, Курнік, Допєво, Домбров, Лешно, Шрем (Польща) та іншими містами з інших країн, де адміністрація, представники громадськості, підприємці зацікавлені у співпраці. Саме побратимські контакти відкривають нові можливості для міста, дають змогу брати участь у міжнародних конференціях, семінарах та різноманітних проектах, які фінансуються з єврофондів. Всю роботу з містами-побратимами в місті успішно адмініструє і здійснює  Уманське міське товариство дружби з зарубіжними країнами. Умань була є і залишається відкритою для співпраці і поріднення. Голова Товариства дружби з зарубіжними країнами Галина Кучер повідомила присутніх про те, що польське місто Шпротава і українське місто Хмільник висловили побажання укласти Угоди про поріднення і співпрацю з містом Умань.

img_9634img_9622 img_9638 img_9651

Відбулася офіційна церемонія підписання Угод та обмін документами. У слові -відповіді заступник Бурмістра міста Шпротава (Польща) Павло Хиляк, зауважив, що вони вбачают великі перспективі у подальшій співпраці, розвитку спільних підприємств в аграрній та харчовій галузях. Подякував за честь приєднатися до такої великої міжнародної родини і міський голова міста Хмільник Сергій Редчик. За його словами, Хмільник має свою глибоку історію, перспективу розвитку як місто-курорт, але завжди є чому навчатися, особливо у уманчан. Зокрема, це організація соціального захисту населення, яка є нині найкращою в Україні. В фахових колах Умань називають столицею соціального захисту, тому що тут найкращий досвід, сучасні технології і найфаховіші спеціалісти.

img_9620img_9606 img_9617 img_9618 img_9699

Також Олександр Цебрій передав  Меру литовського міста Радвілішкіс  Антанасу Чепононісу відзнаку Уманської міської ради «За заслуги перед містом», а мерів поріднених міст за значний особистий внесок у справу розширення і зміцнення зв’язків з порідненими містами та з нагоди святкування 400-річниці першої писемної згадки про м. Умань відзначив подяками міської громади.

img_9653 img_9664 img_9669 img_9674 img_9679 img_9687 img_9691 img_9695

Гості та господарі обмінялися пам’ятними сувенірами та привітали уманчан з важливою історичною датою і Днем міста. По закінченню зустрічі делегати поріднених міст посадили в центральному міському сквері Алею дружби, та відвідали могили загиблих в АТО уманчан.

img_9745img_9744img_9735img_9772img_9770img_9785img_9797 img_9794 img_9787

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *