Участь у засідання Секції АМУ з питань соціального захисту населення

16-17 травня у Харкові проходило засідання Секції АМУ з питань соціального захисту населення. Захід організовано в рамках проекту ПУЛЬС, який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.

Від міста Умань була присутня заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Олена Левченко.

Із вітальним словом до представників міст звернувся Генеральний директор Директорату сім’ї та соціальної підтримки населення Мінсоцполітики Віталій Музиченко. Він розповів про актуальні напрямки роботи Міністерства та побажав учасникам, щоб робота Секції принесла практичні результати та була корисна для їх подальшої роботи.

Аналітик Асоціації міст України з питань соціального захисту Назар Миколюк привітав учасників, побажав їм плідної роботи та представив діяльність АМУ у сфері соціального захисту населення.

Державний експерт Директорату соціальних послуг та інтеграції Мінсоцполітики Вікторія Галайдюк доповіла про реформування надання соціальних послуг.

Під час засідання секції учасники обговорили такі питання:

  • Реформування системи надання соціальних послуг;
  • Реформування системи надання пільг, субсидій, державних соціальних допомог;
  • Монетизація пільг на житлово-комунальні послуги;
  • Дії Асоціації міст України в бюджетному процесі та у сфері соціального захисту населення в 2018-2019 роках.

У другий день роботи Секції учасники відвідали центри, які надають соціальні послуги населенню – Регіональний центр соціальних послуг у форматі «Прозорий офіс» та Денний центр соціально-психологічної реабілітації «Розірви коло».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *