До відома внутрішньо переміщених осіб!

Запроваджено експериментальний проєкт надання соціальних послуг особам похилого віку, особам з інвалідністю з числа внутрішньо переміщених осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах.

         Порядком реалізації експериментального проекту, затвердженого постановою КМУ від 21.03.2023 № 248, передбачено безкоштовне надання на базі Спеціалізованого Трускавецького санаторію «Батьківщина» та Спеціалізованого Миргородського санаторію «Слава» таких соціальних послуг:

  • підтримане проживання;
  • надання притулку;
  • догляду стаціонарного;
  • соціальної адаптації.

         Право на отримання соціальних послуг у межах реалізації експериментального проєкту мають особи похилого віку та особи з інвалідністю з числа внутрішньо переміщених осіб:

  • які перемістилися з територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією, в тому числі під час обов’язкової евакуації;
  • в яких житло зруйноване або непридатне для проживання внаслідок пошкодження (інформація про це повинна підтверджуватись відомостями Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією Російської Федерації.

         Для визначення права на отримання соціальних послуг у межах реалізації експериментального проєкту можна звернутись до управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради за адресою: м. Умань, вул. Садова, 9/5, каб. № 18, 27.

Телефони для довідок (04744)3-72-92, 4-00-53

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *