Шановні роботодавці!

Нагадуємо, що підприємства, установи, організації та фізичні особи, у яких за основним місцем роботи працює 8 і більше осіб, повинні щороку, до 1 березня року, що настає за звітним, подавати Звіт про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю за формою №10–ПОІ (річна) до Черкаського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю за адресою: 18001, м.Черкаси, вул. Благовісна, 269/105 (тел. (022)54-21-27).

Відповідно до статті 19 Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні», норматив робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю установлюється для підприємств, установ, організацій (у тому числі підприємств, організацій громадських організацій осіб з інвалідністю), фізичних осіб, які використовують найману працю, у розмірі чотирьох відсотків середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу за рік, а якщо працює від 8 до 25 осіб, – у кількості одного робочого місця.

Відповідно до статті 20 зазначеного вище закону, за невиконання за підсумками звітного року нормативу з працевлаштування осіб з інвалідністю роботодавцю загрожують адміністративно-господарські санкції, розмір яких залежить від кількості осіб, які працюють на підприємстві за основним місцем роботи. Санкції не поширюються на підприємства, установи і організації, що повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевих бюджетів.

Звертаємо Вашу увагу на те, що з 12.02.2021 діють зміни до форми Звіту про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю та Інструкції про його заповнення, внесені наказом Мінсоцполітики від 18.12.2020 № 821, які необхідно враховувати при поданні звітності за 2021 рік.

З метою проведення моніторингу працевлаштування осіб з інвалідністю в Уманській міській територіальній громаді просимо подавати копію Звіту про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю у відділ врегулювання соціально-трудових відносин управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради за адресою: вул. Садова, 9/5, кабінет № 25 (тел. (04744)3-68-41) або надсилати на електронну адресу: viddil_praci@ukr.net.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *