В Умані вшанували 35-ті роковини Чорнобильської катастрофи

26 квітня 2021 року біля пам’ятника «Чорнобиль 1986» відбувся мітинг, присвячений 35-им роковинам Чорнобильської катастрофи за участі керівництва міста, учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, вдів померлих ліквідаторів аварії на Чорнобильскій АЕС, представників громадських організацій ветеранів та чорнобильців, навчальних закладів міста. Вела мітинг начальник управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради Галина Кучер.

Під час мітингу міський голова Ірина Плетньова вручила ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС: Почесні грамоти виконавчого комітету Уманської міської ради з сертифікатами на отримання матеріальної допомоги за кошти бюджету Уманської міської територіальної громади, Подяки міського голови та Почесні грамоти управління праці та соціального захисту населення. Спільно з головою міської організації «Союз Чорнобиль України» Березовським Ю.Т. вручено Пам’ятні ордена та медалі Всеукраїнської громадської організації осіб з інвалідністю «Союз Чорнобиль України»: «35 років з дня аварії на Чорнобильській АЕС», «За заслуги», «За розбудову України», «За плідну працю на землі», «Знання, душу, серце – людям» та відзнаку «За розвиток українського спорту».

На мітингу зі словами вшанування подвигу учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та пам’яті померлих чорнобильців виступили голови громадських організації: «Союз Чорнобиль України» Березовський Юрій Трохимович, міської ради ветеранів міста Безсмертний Олександр Іванович та Уманської міськрайонної Спілки ветеранів Афганістану, депутат Уманської районної ради Зайченко Олег Володимирович.

В рамках цієї дати в місті проведено конкурс на кращий малюнок «Чорнобиль очима дітей». За результатами конкурсу визначено переможців, яких на мітингу нагороджено Почесними грамотами Уманської міської організації ВГОІ «Союз Чорнобиль України» та грошовими винагородами, водночас відзначено Почесними грамотами вчителів, які підготували дітей до конкурсу.

Урочистий мітинг завершено вшануванням пам’яті загиблих та померлих ліквідаторів аварії – хвилиною мовчання, покладанням квітів до пам’ятника «Чорнобиль 1986». Священики різних конфесій провели панахиду за померлими ліквідаторами Чорнобильської катастрофи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *