„28 квітня – Всесвітній день охорони праці ЗВЕРНЕННЯ Організаційного комітету з підготовки та проведення в Уманській міській територіальній громаді заходів з нагоди Дня охорони праці до керівників і працівників підприємств, установ, організацій та профспілкових організацій

Щороку 28 квітня відповідно до Указу Президента України від 18.08.2006 № 685/2006 у нашій країні відзначають День охорони праці.

Цьогоріч Україна долучилася до ініціативи Міжнародної організації праці провести заходи до Всесвітнього дня охорони праці під девізом «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – ІНВЕСТУЙМО ЗАРАЗ У СТІЙКІ СИСТЕМИ БЕЗПЕКИ ЗДОРОВ’Я НА РОБОТІ».

Разом з міжнародною спільнотою Україна визнає, що здорові та безпечні умови праці – це стратегічне завдання, яке стоїть перед державою і бізнесом.

Пандемія COVID-19 змусила уряди, роботодавців, робітників та населення в цілому зіткнутися з безпрецедентними проблемами щодо вірусу та багатьох наслідків, які сталися у світі праці. Всесвітній день безпеки та здоров'я на роботі буде присвячений стратегіям зміцнення національних систем безпеки та здоров'я на роботі для підвищення стійкості для подолання криз зараз і в майбутньому, спираючись на отримані уроки та досвід зі світу праці. З моменту виникнення глобальної кризи на початку 2020 року, пандемія COVID-19 мала глибокий вплив скрізь. Пандемія охопила майже всі аспекти світу праці, починаючи від ризику передачі вірусу на робочих місцях і закінчуючи ризиками безпеки та гігієни праці, що виникли в результаті заходів щодо пом'якшення поширення вірусу.

Особливо вплинула пандемія на працю медичних працівників, які безпосередньо контактують з пацієнтами, не знаючи, чи є вони носіями такої інфекції. Це призвело до значної захворюваності серед медичних працівників на COVID-19.

Виходячи з обставин, що склалися сьогодні, роботодавці є особливо відповідальними за створення безпечних та здорових умов праці. Серед основних заходів безпеки є: забезпечення працівників засобами індивідуального захисту, скорочення фізичних контактів між працівниками, дотримання соціальної дистанції у тому числі запровадження дистанційної роботи, уникнення великих скупчень людей, носіння масок, регулярне прибирання та провітрювання приміщень, миття рук та використання антисептиків.

Проблема збереження здоров'я і життя працездатних громадян має особливе значення, а цьогорічна тематика Дня охорони праці є як ніколи актуальною.

Організаційний комітет міста звертається до керівників і працівників підприємств, установ, організацій всіх форм власності, профспілкових організацій, об’єднань роботодавців сприяти організації гідних і безпечних умов праці для працівників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *