Соціальні гарантії дітям з числа внутрішньо переміщених осіб

В Уманській міській територіальній громаді проживає 143 дитини з числа внутрішньо переміщених осіб, в тому числі 1 дитина, яка має статус дитини постраждалої внаслідок воєнних дій чи збройних конфліктів.

Забезпечується реалізація прав дітей цієї категорії щодо отримання соціальних послуг, забезпечення лікарськими засобами, надання необхідної медичної допомоги, влаштування у дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади (Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1706-18#Text).

Дітям надаються путівки у заклади оздоровлення та відпочинку на пільгових умовах (Закон України «Про оздоровлення та відпочинок дітей https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/375-17#Text).

З метою соціальної підтримки таких дітей їм надається щомісячна адресна допомога (постанова КМУ від 1.10.2014 р. № 505 https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/505-2014-п).

 Для отримання консультації щодо статусу внутрішньо переміщеної особи та усіх соціальних гарантій звертайтесь до управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради за адресою: вул. Садова, 9/5, кабінет № 27. Телефон для довідок 4 00 53.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *