Виплата допомоги на поховання

Відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» у разі смерті пенсіонера особам, які здійснили його поховання, органами Пенсійного фонду виплачується допомога на поховання в розмірі двомісячної пенсії, яку отримував пенсіонер на момент смерті, а також, за наявності сума пенсії, що залишилася недоотриманою у зв’язку зі смертю.

З 1 квітня 2021 року відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2020 року № 1279 «Деякі питання організації виплати пенсій та грошової допомоги» змінено порядок виплати допомоги на поховання та недоотриманої пенсії у зв’язку зі смертю пенсіонера. Відтепер вони виплачуватимуться через банківські установи шляхом зарахування на поточний рахунок особи, яка має право на отримання даних виплат (до 1 квітня 2021 року виплата здійснювалась за разовими дорученнями через АТ «Укрпошта»).

Для отримання допомоги на поховання та недоотриманої пенсії до Пенсійного фонду необхідно надати документ, що посвідчує особу заявника, свідоцтво про смерть, витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть для отримання допомоги на поховання та реквізити банківського рахунку, відкритого на особу, що звертається за отриманням послуги.

За більш детальними роз’ясненнями можете звертатись за телефоном (04744) 4-04-20 або особисто до управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради за адресою: вул. Садова, 9/5, кабінет № 17.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *