Перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам з 1 квітня 2021 року

Відповідно до статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» органи Пенсійного фонду щороку з 1 квітня без додаткового звернення проводять перерахунок пенсії тим особам, які на 1 березня року, в якому здійснюється перерахунок, набули на нього право.

Таке право мають ті, хто отримують пенсію два роки і більше і при цьому продовжують працювати офіційно зі сплатою внесків до Пенсійного фонду.

Автоматичний перерахунок проводиться на найбільш вигідних для пенсіонера умовах, або з урахуванням лише страхового стажу після призначення (перерахунку) пенсії, або з урахуванням страхового стажу та заробітної плати після призначення (перерахунку) пенсії.

В цьому році автоматичний перерахунок буде проведено в травні-червні місяці, з датою перерахунку з 1 квітня та із здійсненням відповідної доплати недоодержаної суми пенсії. Це пов’язано з тим, що з 1 січня передбачено щоквартальне подання звітності із сплати єдиного внеску. До 1 січня 2021 року така звітність подавалась щомісячно.

За більш детальними роз’ясненнями Ви можете звертатися за телефоном (04744) 4-04-20 або особисто до управління праці та соціального захисту населення за адресою вул. Садова, 9/5, кабінет № 17.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *