Соціальна підтримка сімей з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах

Громада, дружня до дітей та молоді», який спрямований на зростання благополуччя найменших мешканців міста, поваги до їх точки зору, захисту їх прав та інтересів, створення безпечного середовища.

Основним досягненням у ході реалізації ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді» є надання соціальної підтримки сім’ям з дітьми та молоді, а особливо тим, які перебувають у складних життєвих обставинах. В місті проживає близько 10 тис. сімей з дітьми, для соціального захисту яких діє 14 міських програм.

407 багатодітних сімей, в яких виховується 1354 дитини, отримують пільги та соціальні допомоги:


Особливої соціальної підтримки такі сім’ї потребують під час запровадження в Україні карантину, пов’язаного з запобіганням поширенню коронавірусу  COVID-19. Фахівці із соціальної роботи володіють інформацією про потребу кожної сім’ї у продуктових наборах, гарячому харчуванні, медикаментах, лікуванні, доставці до медичних закладів, інших комунікаційних послугах.Здійснюється соціальний супровід 75 сімей з дітьми та молоді, які не можуть самостійно подолати складні життєві обставини. У сім’ї патронатного вихователя перебуває дитина, яку буде повернуто до матері після того, як вона завершить ремонт у помешканні. У 2 прийомних сім'ях виховується 2 дитини. Працює Центр денного перебування для дітей із кризових сімей «Пелюстки довіри», соціальні послуги якого спрямовані на розвиток у батьків навичок догляду та виховання дітей, подолання соціального сирітства.

Так, з початку запровадження карантину продуктовими наборами забезпечено понад 16,0 тис. сімей,  9 тис. сімей отримали освячені паски до Великодня, особам з інвалідністю надавались транспортні послуги «Соціальні перевезення Черкащини», працювала гаряча лінія «швидка соціальна допомога».

Завдяки налагодженій співпраці із Благодійним фондом «Уманський центр допомоги» 21 сім'я, де виховується 50 дітей, отримують щоденно гаряче харчування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *