Шановні роботодавці!

Звертаємо Вашу увагу на те, що наказом Міністерства соціальної політики від 27 серпня 2020 року №591 затверджено нову форму звітності №10–ПОІ (річна) «Звіт про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю» та Інструкцію щодо її заповнення, які вводяться в дію починаючи зі звіту за 2020 рік.

Нагадуємо, що підприємства, установи, організації та фізичні особи, у яких за основним місцем роботи працює 8 і більше осіб, повинні щороку, до 1 березня року, що настає за звітним, подавати звіт зазначеної форми до Черкаського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів за адресою: 18001, м.Черкаси, вул. Благовісна, 269/105(тел. (022)54-21-27).

Відповідно до статті 19 Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні», норматив робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю установлюється для підприємств, установ, організацій (у тому числі підприємств, організацій громадських організацій осіб з інвалідністю), фізичних осіб, які використовують найману працю, у розмірі чотирьох відсотків середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу за рік, а якщо працює від 8 до 25 осіб, – у кількості одного робочого місця.

Відповідно до статті 20 зазначеного вище закону, за невиконання за підсумками звітного року нормативу з працевлаштування осіб з інвалідністю роботодавцю загрожують адміністративно-господарські санкції, розмір яких залежить від кількості осіб, які працюють на підприємстві за основним місцем роботи.

Так, за кожне робоче місце, призначене для працевлаштування особи з інвалідністю і не зайняте нею, необхідно сплатити адміністративно-господарські санкції у сумі, що дорівнює:

половині середньої річної зарплати штатного працівника, якщо на підприємстві працює від 8 до 15 осіб;

середній річній зарплаті штатного працівника, якщо на підприємстві працює 15 і більше осіб.

Адміністративно-господарські санкції не поширюються на підприємства, установи і організації, що повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевих бюджетів.

З метою проведення моніторингу працевлаштування осіб з інвалідністю в місті просимо подати копію звіту про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю у відділ оплати праці та зайнятості управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради за адресою: вул. Садова, 9, кабінет № 25 (тел. (04744)3-68-41) або надіслати факсом за номером (04744)4-02-55 чи на електронну адресу: viddil_praci@ukr.net.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *