Бесіда з елементами тренінгу

18.12.2020 з клієнтами Реабілітаційного комплексу для людей з особливими потребами відбулася бесіда з елементами тренінгу  «Мистецтво говорити «НІ»» з метою набуття навичок ефективного толерантного спілкування та усвідомлення необхідності уміння  говорити «Ні».

Слово «ні» неймовірно просте для вимови, однак багатьом людям складно сказати його, незважаючи на те, що інші вживають його по відношенню до них досить часто і неупереджено. Багато хто не здатний відповісти людині відмовою, оскільки боїмося зруйнувати стосунки,  образити відмовою людину, уславитися егоїстом, хоча самі при цьому страшенно страждаємо.

Вміння сказати “НІ” – ознака зрілої та вільної особистості, яка має право ухвалювати рішення, найбільше корисні для себе, і приймати їх наслідки. Під час тренінгу учасники  вчилися промовляти «ні» вголос, знайомилися із 10 способами відмови, переосмислювали власні ситуації, в яких стикалися із проблемою відмови і будували правильні моделі майбутньої поведінки.

Ми надіємося, що даний тренінг спонукав задуматися кожного учасника над тим, чиє життя вони проживають: власне чи чуже і зробити правильний вибір.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *