Інформація про забезпечення санаторно-курортними путівками пільгових категорії громадян в 2020 році.

Підходить до завершення оздоровча кампанія пільгових категорій населення у 2020 році. На це місту виділили 1,1 млн. грн. На виділені кошти управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради уклали 111  угод з санаторно-курортними закладами.

Вартість санаторно-курортного лікування становила від 7740 ,00 грн до 23450,00  грн.  залежно від категорії пільговика, це:

– учасники бойових дій (АТО);

– особи з інвалідністю загального захворювання, в тому числі з захворюваннями нервової системи;

– особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи категорії 1;

– діти з інвалідністю, інвалідність яких отримана внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Жителі міста віддали перевагу санаторіям: «Орізонт» (Одеська обл.), «ім. Сергія Лазо» (Одеська обл.), «Шкло» (Львівська обл.), «Дніпро-Бескид» (Львівська обл.),  «Кирилівка» (Запорізької обл.), «Борисфен» (Миколаївська обл.), «Женева» (Львівська обл.), «Куяльник» (Одеська обл.), «ЦВК Санаторій Хмільник» (м. Вінницька обл.), «Карпати» (Закарпатська обл.), «Авангард» (Вінницька обл.)

Крім того, у 2020 році 38 осіб забезпечено безкоштовними санаторно-курортними путівками за рахунок путівок, що надійшли з Міністерства соціальної політики України,  це: санаторій «Салют» курорт Одеса, санаторій «Слава» курорт Миргород, санаторій «Перемога курорт Київ», санаторій «Батьківщина курорт Трускавець.

Даними путівками забезпечено:

– осіб з інвалідністю внаслідок загального захворювання;

– супроводжуючі особи, особи з інвалідністю І групи;

– осіб з інвалідністю внаслідок війни;

– учасників бойових дій;

– учасників війни;

– членів сімей  померлих (загиблих) ветеранів війни.

На наступний 2021 рік сформована потреба у санаторно-курортному лікуванні на рівні 2020 року, відповідно до поданих заяв.

Також, станом на 20.11.2020 року отримали соціально-реабілітаційні послуги та оздоровились в Реабілітаційному комплексі для людей з особливими потребами 467 осіб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *