Внутрішньо переміщені особи зможуть проголосувати на місцевих виборах

Центральна виборча комісія на засіданні 18 травня прийняла новий Порядок зміни виборчої адреси, який надає можливість голосувати на місцевих виборах 2020 року внутрішньо переміщеним особам за місцем їх фактичного проживання (набув чинності 1 липня 2020 року).

Виборчу адресу для місцевих виборів можна змінювати лише до п’ятого дня виборчого процесу або в міжвиборчий період. Виборчий процес місцевих виборів розпочинається за 50 днів до дня голосування. Тобто, щоб проголосувати на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року, виборець має змінити виборчу адресу до 9 вересня 2020 року

Виборцю потрібно звернутися з паспортом/тимчасовим посвідченням громадянина України до відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем, де він фактично проживає.

Подати заяву можна:

– у паперовій формі особисто або через уповноважену особу;

– в електронній формі через Кабінет виборця на сайті DRV.GOV.UA з використанням електронного цифрового підпису.

Довідка про взяття на облік ВПО є документом, що підтверджує визначення виборчої адреси для внутрішньо переміщеної особи.

Відділ ведення Державного реєстру виборців Уманської міської ради знаходиться за адресою вул. Європейська, 31, тел. (04744) 4-07-51, 4-07-50, 4-07-49.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *