Відкриття Міжнародний художній симпозіум-пленер «Мистецтво без обмежень»

13 серпня 2020 року міський голова Олександр Цебрій  урочисто відкрив Міжнародний художній симпозіум-пленер «Мистецтво без обмежень», який проходить в місті Умані та реалізується  в рамках грантового проекту товариством дружби з зарубіжними кранами за фінансової підтримки Українського культурного фонду. Проходить симпозіум-пленер з 13 по 24 серпня, в якому беруть участь  народні та заслужені художники з інвалідністю з України, Білорусії, Росії,  Франції, Латвії.

На урочистосте відкриття завітали та звернулися з вітальними словами до учасників симпозіум-пленеру директор Черкаського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Ольга Хоменко, партнер проекту-декану факультету соціальної та психологічної освіти Уманського державного педагогічного університету ім. П. Тичини Оксани Кравченко, куратор проекту Міжнародного художнього симпозіуму-пленеру «Мистецтво без обмежень» Павло Ротар. Модератором відкриття свята виступила заступник міського голови, начальник управління праці та соціального захисту населення, голова товариства дружби із зарубіжним країнами Галина Кучер, яка зачитала вітальну адресу учасникам пленеру від директора Департаменту соціального захисту населення Черкаської ОДА Руслана Чикала, який через виробничі обставини не зміг завітати на свято.  

Автору, головному натхненнику та ініціатору проекту «Міжнародний художній симпозіум-пленер «Мистецтво без обмежень»  Павлу Ротару, відомому широкому загалу втіленням в життя не менш важливого мистецького проекту «військово-польовий АРТ» від міської громади та  учасників зібрання вручено за українським звичаєм Коровай та вінок-оберіг, сплетений відомою уманською майстринею Оксаною Крайновою.

Метою Міжнародного художнього симпозіум-пленеру «Мистецтво без обмежень» є розвиток потенціалу митців з інвалідністю, активне впровадження інклюзивного підходу до реалізації культурно-освітніх завдань, промоція інклюзивного мистецтва в українському суспільстві, розвиток інклюзивного туризму.

В учасників пленеру  ще попереду 14 днів плідної, творчої роботи, участь у майстер-класах, екскурсіях.  Завдяки роботі кожного учасника мистецькі локації міста будуть розширені новими унікальними експозиціями, що стане культурним «магнітом» для відвідувачів, маючи статус унікальності мистецького продукту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *