Візит представників Міністерства у справах ветеранів в м.Умань

11 серпня 2020р. до міста Умані з офіційним візитом прибула делегація Міністерства у справах ветеранів у складі заступника Міністра у справах ветеранів України Олексія Ілляшенка, генерального директора Директорату реабілітації, медичного забезпечення  та соціальної реадаптації ветеранів Всеволода Стеблюка, головного спеціаліста Сектору комунікації та зав’язків з засобами масової інформації Романа Туровця, головного спеціаліста Відділу Міністерства у справах ветеранів України у Черкаській області Олега Остапенка для підписання Договору про співпрацю між Міністерством у справах ветеранів України та Уманським національним університетом садівництва.

В рамках офіційного візиту міський голова Олександр Цебрій провів зустріч з представниками Мінветеранів за участю заступника директора Департаменту соціального захисту населення Черкаської обласної державної адміністрації Олександра Павлюка, ректора Уманського національного університету садівництва Непочатенко О.О., сімей загиблих учасників АТО, голів ветеранських та волонтерських організацій. Модератором засідання була заступник міського голови, начальник управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради Галина Кучер.

У ході зустрічі також озвучені проблемні питання щодо медичного, земельного та квартирного забезпечення учасників АТО, намічені шляхи вирішення цих питань.

Підсумком зустрічі стала церемонія покладання квітів до Пам’ятного знаку загиблим учасникам АТО та «Обеліску Слави».

Далі представники Мінветеранів, заступник міського голови Галина Кучер продовжили зустріч в актовій залі Уманського університету садівництва з представниками ветеранських організацій з різних районів Черкаської області та відповідали на питання, які цікавлять учасників АТО щодо законодавчого забезпечення пільг та соціальних гарантій.  Підписано договір про співпрацю між Уманським національним університетом садівництва та Міністерством у справах ветеранів України щодо співпраці у сфері професійного навчання учасників АТО. Делегація мала можливість ознайомитись з ВСП «Уманський фаховий коледж технології та бізнесу Уманського НУС», відвідати  Реабілітаційний комплекс для людей з особливими потребами, який надає соціально-реабілітаційні послуги  учасників  АТО.

Продовжили свій візити до с.Легедзино   Тальнівського району для вшанування пам’яті загиблих в роки Другої світової війни  біля Пам'ятника героям-прикордонникам і службовим собакам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *