У 2020 РОЦІ ЗАТВЕРДЖЕНІ НОВІ ГРАНИЧНІ РОЗМІРИ ДЛЯ ПРИЗНАЧЕННЯ ПІЛЬГ ГОТІВКОЮ НА ПРИДБАННЯ ТВЕРДОГО ПАЛИВА ТА СКРАПЛЕНОГО ГАЗУ

ПОРЯДКОМ надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу у грошовій формі передбачено виплата пільг готівкою на придбання твердого палива і скрапленого газу пільговим категоріям громадян:

– особам з інвалідністю внаслідок війни – 100%;

– учасникам бойових дій – 75%;

– учасникам війни – 50%;

– сім’ям померлих (загиблих) ветеранів війни, багатодітним сім’ям, ї – 50%;

– ветеранам військової служби, органів внутрішніх справ, національної політики, особам, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС мають право на надання пільг тільки на придбання твердого палива (без врахування скрапленого газу) – 50% .

Норми забезпечення твердим паливом для опалення житла осіб та скрапленого газу затверджуються обласними держадміністраціями.

У 2020 році граничні показники вартості твердого палива та скрапленого газу складають на тверде паливо – 2746,74 грн. за 1 тонну, скраплений газ – 274, 68 грн. за 1 балон.

Пільги нараховуються та виплачуються пільговикам, які мають право на зазначені пільги в поточному році, на підставі поданої заяви відповідного зразка, до якої додається довідка про наявність у житловому приміщенні пічного опалення та скрапленого балонного газу.

Міської програмою соціальної допомоги „Турбота ” на 2014- 2020 роки в місті надається додаткова пільга ветеранам війни на придбання додатково двох балонів скрапленого газу на домогосподарство в рік.

З початку року призначено пільги для придбання твердого палива та скрапленого газу готівкою 15 особам на загальну суму 31,4 тис. грн.

Відповідно до міської програми соціальної допомоги „Турбота ” на 2014-2020 роки додаткова пільга на придбання двох балонів скрапленого газу нараховано 9 особам на суму 3,6 тис. грн.

За інформацією щодо надання пільг необхідно звертатися в управління праці та соціального захисту населення, каб.1,5,6 тел. 34565, тел. «гарячої лінії» 0677608574.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *