ДО ВІДОМА ГРОМАДЯН, ЯКІ ПОСТРАЖДАЛИ ВНАСЛІДОК ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ!

Відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» право на санаторно-курортне лікування поширюється на громадян, віднесених до категорії І та дітей, яким встановлено інвалідність, пов'язану з Чорнобильською катастрофою.

Із 2017 року впроваджено новий Порядок забезпечення санаторно-куротним лікуванням громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 23.11.2016 року № 854, відповідно якому чорнобильці мають можливість обрати заклад санаторно-курортного лікування за власними вподобаннями (згідно до профілю захворювання) і пріоритетів. Оздоровлення відбувається шляхом надання щорічної грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам та закладам відпочинку, здійснення доплат за рахунок власних коштів, на підставі укладання тристоронньої угоди між санаторно-курортним закладом, постраждалою особою та управлінням соціального захисту населення.

Гранична вартість путівки при виборі санаторію у 2020 році відповідно до постанови від 06.05.2020р. №339 «Про встановлення розміру грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам і закладам оздоровлення та відпочинку у 2020 році» визначена в розмірі:

  • особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесеним до категорії 1,                     7700 грн.;
  • особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесеним до категорії 1, із захворюваннями нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку) – 23420 грн.;
  • дітям, яким установлено інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою, та одному з батьків або особі, яка їх замінює – 15300 грн.

На обліку в управлінні праці та соціального захисту населення Уманської міської ради для отримання санаторно-курортного лікування та відпочинку перебуває 71 особа, віднесена до категорії 1 та 2 дитини з інвалідністю внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Відповідно до кошторисних призначень на 2020 рік з державного бюджету виділено кошти на оздоровлення чорнобильців в сумі 336,6 тис. грн. для відпочинку 39 осіб категорії 1 та 2 дітей з інвалідністю внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Налагоджено співпрацю із оздоровчими закладами, зокрема:

Волинський обласний санаторій «Лісова Пісня», ДП «Санаторно-курортний комплекс Моршинкурорт», ДП «Санаторій «Сонячне Закарпаття», ПрАТ «Приазовкурорт» філія «Клінічний санаторій «Бердянськ», ДП «Клінічний санаторій ім. Горького», ДП «Клінічний санаторій «Авангард», ДП «Санаторій «Шаян», ПАТ «Приазовкурорт» санаторій «Кирилівка», ПрАТ Санаторно-готельний комплекс «Дніпро-Бескид», ДП «Клінічний санаторій ім. Пирогова» курорт «Куяльник», ДП «Санаторій Поляна», ДП «Санаторій для дітей з батьками «Скадовськ», ДП «Південь-Курорт-Сервіс» санаторій «Оризонт», ДП санаторій «Нафтуся Прикарпаття», ДП клінічний санаторій «Карпати».

Додаткову інформацію із зазначених вище питань можна отримати в управлінні праці та соціального захисту населення Уманської міської ради, каб. № 6 або за телефонами: 3- 45-65, 0677608574 та електронною адресою: sz@umanupszn.gov.ua.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *