Перерахунок пенсій з 1 травня 2020 року

Відповідно до статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» органами Пенсійного фонду України для забезпечення проведення індексації пенсії щороку має проводитись перерахунок раніше призначених пенсій.

В цьому році даний перерахунок буде проведено з 1 травня 2020 року з використанням показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески та який враховується для обчислення пенсії, збільшеного на коефіцієнт 1,11 (4 404 грн. 35 коп. х 1,11 = 4 888 грн. 83 коп.).

У разі, якщо після перерахунку пенсії, призначеної по Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», розмір підвищення не досягає до 100 грн., встановлюється доплата до пенсії у сумі, що не вистачає до зазначеного розміру. Тобто, якщо підвищення становить 0,01 грн., доплата встановлюється у розмірі не менше 100 грн.

Крім того, з 1 травня особам, яким пенсію призначено відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», з урахуванням  страхового стажу у чоловіків 35 років, у жінок 30 років, та у яких щомісячний розмір пенсійних виплат разом з надбавками, доплатами та підвищеннями не досягає 2100 грн. (крім пенсій за особливі заслуги перед Україною), встановлено доплату до пенсії у сумі, що не вистачає до зазначеного розміру.

Перерахунок пенсій здійснено автоматизованим способом за матеріалами пенсійних справ, тому в травні пенсіонери без жодних заяв та будь-яких інших додаткових документів отримають пенсії у збільшеному розмірі.

За більш детальними роз’ясненнями звертатись до управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради за телефоном (04744) 4-04-20.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *