Оптимальну модель надання інтегрованих соціальних послуг населенню в м. Умань вивчали колеги з міст Хмельницького, Хмільника, Первомайська

22 січня 2020 року місто Умань з робочою поїздкою відвідали делегації у складі працівників соціальної сфери із міст Хмельницького, Хмільника, Первомайська по вивченню досвіду роботи та участі у засіданні круглого столу на тему «Вивчення досвіду оптимальної моделі надання соціальних послуг у м. Умань».

На засіданні круглого столу за дорученням міського голови Цебрія О.В. секретар Уманської міської ради Людмила Кирилюк привітала гостей міста та зазначила, що «наше місто по праву називається «Соціальним». Міська влада веде довготривалу роботу по створенню сучасної системи соціального захисту, в центрі якої є людина, від її народження до потреб в останні дні життя. Вперше в Україні в нашому місті об’єднали управління праці та соціального захисту населення та Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Для охоплення всіх верств населення увагою і турботою утворено Центр інтегрованих соціальних послуг міста Умані, структурні підрозділи якого надають соціально-реабілітаційні послуги дітям, молоді, сім’ям, особам з інвалідністю, учасникам АТО/ООС, внутрішньо переміщеним особам, пенсіонерам та іншим вразливим категоріям населення.

Людмила Кирилюк подякувала від імені громади міста мерам міст Хмельницького, Хмільника та Первомайська за співпрацю та вручила подарунки, а учасникам круглого столу побажала гарної роботи та вироблення конструктивних пропозицій по наданню послуг із соціальної підтримки населенню.

Під час засідання круглого столу начальник управління праці та соціального захисту населення Галина Кучер ознайомила з організаційною моделлю діяльності управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради, системою надання соціальних послуг сім’ям і особам у складних життєвих обставинах та результативними показниками діяльності за цим напрямком.

Така оптимальна модель системи надання соціальних послуг в умовах нового Закону України «Про соціальні послуги» викликала жваве обговорення, до якого долучились заступник міського голови, начальник управління соціального захисту населення Первомайської міської ради Колесниченко Ольга, начальники управлінь праці та соціального захисту населення Хмельницької та Хмільницької міської ради Воронецький Словян та Тимошенко Ірина. Відбулась дискусія у вигляді діалогу «питання-відповідь», до якої долучилась голова постійної комісії Уманської міської ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення Омелянчук Ірина та заступник директора КНП «Уманський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Білюга Наталія.

В рамках робочого візиту відвідано структурні підрозділи Центру інтегрованих соціальних послуг міста Умані, ознайомлено з документаційною базою. Учасники круглого столу побачили практичне втілення процесу надання соціальних послуг у громаді та обговорили основні напрямки роботи.

Гості мали змогу ознайомитись з роботою Реабілітаційного комплексу для людей з особливими потребами, де надаються соціально-реабілітаційні послуги по типу санаторних. Відвідали Центр комплексної професійної реабілітації для людей з інвалідністю «Барвінок» та Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «Пролісок», де директор Вікторія Базилевська розповіла про роботу з дітьми з особливими потребами, плани на майбутнє та показала досягнення Центру. Ознайомилися з роботою Уманської територіальної організації Українського товариства сліпих, яка має виробничу сферу та випускає продукцію.

Учасники круглого столу дійшли висновку, що місто Умань рухається в правильному напрямку: в центрі уваги – людина – від народження до останніх днів хвилин життя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *