До уваги керівників підприємств, установ, організацій міста та фізичних осіб, які використовують найману працю!

Підприємства, установи, організації та фізичні особи, у яких за основним місцем роботи працює 8 і більше осіб, повинні щороку, до 1 березня року, що настає за звітним, подавати звіт за формою № 10-ПІ „Про зайнятість та працевлаштування інвалідів” до Черкаського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів за адресою: 18001, м.Черкаси, вул. Благовісна, 269/105(тел. 54-21-27).

Відповідно до статті 19 Закону України „Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні” норматив робочих місць для працевлаштування інвалідів установлюється для підприємств, установ, організацій (у тому числі підприємств, організацій громадських організацій інвалідів), фізичних осіб, які використовують найману працю у розмірі чотирьох відсотків середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу за рік, а якщо працює від 8 до 25 осіб, – у кількості одного робочого місця.

Згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення невиконання посадовою особою, яка користується правом приймати на роботу і звільняти з роботи, фізичною особою, яка використовує найману працю, нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів, неподання до Фонду соціального захисту інвалідів звіту про зайнятість та працевлаштування інвалідів тягнуть за собою накладення штрафу від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

З метою проведення моніторингу працевлаштування інвалідів в місті копію звіту просимо подати у відділ оплати праці та зайнятості управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради за адресою: вул. Садова, 9, кабінет № 25 (тел. 3-68-41) або надіслати факсом за номером 4-02-55 чи на електронну адресу: viddil_praci@ukr.net.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *