До уваги осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та громадськості!

Згідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27.12.2019р. №1129 «Про внесення змін до пункту 7 постанови Кабінету Міністрів України від 11.07.2018р. №551» урядом продовжено термін заміни посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи до 01 січня 2021 року, що гарантує право громадян отримувати посвідчення за новими зразками та користуватися пільгами та компенсаціями відповідно до норм чинного законодавства.

Нагадуємо, що Кабінетом Міністрів України 11.07.2018р. прийнято постанову  №551 «Деякі питання видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та іншим категоріям громадян», якою, зокрема, затверджено Порядок видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та іншим категоріям громадян. Крім того, затверджено нові зразки бланків посвідчень для постраждалих громадян, віднесених до категорії 1, у яких передбачено розмежування за категоріями «Учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС» та «Потерпілий від Чорнобильської катастрофи», а також нові зразки бланків посвідчень для осіб, які брали участь у ліквідації інших ядерних аварій, у ядерних випробуваннях та військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї, у складанні ядерних зарядів та проведенні на них регламентних робіт (категорія 1, 2 або 3) і постраждалим від радіаційного опромінення.

За більш детальною інформацією звертайтеся в управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради, каб. № 6 тел.: 3- 45-65, тел. гарячої лінії: 0930181738.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *